Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Načelnik općine Velika Vlado Boban predlaže da Javna ustanova Park prirode Papuk pokuša riješiti problem Veličkih bazena

Načelnik općine Velika Vlado Boban predlaže da Javna ustanova Park prirode Papuk pokuša riješiti problem Veličkih bazena

U iznalaženju rješavanja problema Veličkih bazena sve su oči uprte u Općinu Velika, ali osim same općine i nekoliko privrednih subjekata, postoji možda bolje rješenje, a to je Javna ustanova park prirode Papuk, koja se često voli pohvaliti o višemilijunskim ulaganjima na području Parka prirode, a poznato je da se bazeni nalaze unutar granica tog istog Parka.

Autor: RVA
Fotografija: A.G./Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 4984

Nekad poznato i popularno veličko kupalište, danas je zaraslo u korov i šikaru, te ni treću godinu za redom nije bilo u funkciji kupača. Vlado Boban, načelnik općine Velika predlaže rješenje problema veličkih bazena.

"Odlaskom u stečaj jedne od sestrinskih tvrtki Kamen Ingrada d.d. dug koji je ostao prema Požeškoj banci d.d., danas Podravskoj banci d.d., rješava se na taj način da banka preuzima založno pravo te se odlučuje na prodaju istih prije četiri godine Kako je poznato, investitor koji je želio uložiti u Veličke bazene našao se u problemima te već treću godinu drži bazene zatvorene.

U iznalaženju rješavanja problema Veličkih bazena sve su oči uprte u Općinu Velika, ali osim same općine i nekoliko privrednih subjekata, postoji možda bolje rješenje, a to je Javna ustanova park prirode Papuk, koja se često voli pohvaliti o višemilijunskim ulaganjima na području Parka prirode, a poznato je da se bazeni nalaze unutar granica tog istog Parka. Kako bi naši ljudi rekli “oni su puni kao brod”.

Nedavno su kupljena hibridna vozila vrijedna 1 mil. kn , na upravnoj zgradi Parka koja je obnovljena i otvorena 2008. ponovno je obnovljen taj isti objekt ove godine za što je potrošeno 4.2 mil kn, za održavanje i razvoj Parka utrošeno je 48 mil. kuna, za Program integracije Nature 2000 – 2.5 mil. kn, za Eko točku Jankovac 2.5 mil. kuna, za Projekt izgradnje Geo-info centra Voćin 42 mil. kuna, te za Eko kamp Duboka 2.8 mil. kuna.

Ovo je samo jedan dio investicija koji je objavljen u medijima pa se iz toga da zaključiti da su vrlo sposobni pri kandidiranju projekata ili dobivanja sredstava iz Državnog proračuna.

Stoga predlažem da upravo Javna ustanova park prirode Papuk pokuša riješiti problem Veličkih bazena, kao što je riješila sve već spomenuto" stoji u priopćenju koje nam je poslao načelnik Boban.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?