Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Najbolji hrvatski obrtnik je Anto Barbarić iz Pleternice

Najbolji hrvatski obrtnik je Anto Barbarić iz Pleternice

Duga je priča uspjeha obitelji Barbarić iz Pleternice, koja je od malog obrta u vlastitoj kući te preseljenja u industrijsku zonu prošla puno

Autor: RVA/Grad Pleternica
Fotografija: RVA/Grad Pleternica
Datum:
Broj pregleda: 2229

Duga je priča uspjeha obitelji Barbarić iz Pleternice, koja je od malog obrta u vlastitoj kući te preseljenja u industrijsku zonu prošla puno. Kruna priznanja došla je jučer od Ministarstva poduzetništva i obrta koje je upravo vlasnika „Micropleta“ Antu Barbarića proglasilo najboljim obrtom u Hrvatskoj.Svoje čestitke su danas uputili i Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice, saborski zastupnik Franjo Lucić, Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra te Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije kao i Zvonko Martinović, tajnik Obrtničke komore.Gradonačelnica Jozić je kazala kako je sreća neopisiva što najbolji obrtnik dolazi upravo iz Pleternice.

- Vi ste jedan samozatajan čovjek koji u miru i tišini radi i stvara već dugi niz godina, ali uvijek ste bili tu za zajednicu i za Grad. Hvala vam za sve i ako smo vam mi kao Grad samo jedan promil pomogli u ostvarenju ovog važnog priznanja tada sam ja presretna - poručila je Jozić.Anto Barbarić je zahvalio svima na čestitkama te se tom prigodom prisjetio svojih početaka.

- Krenuli smo skromno, ali je tržište diktiralo tempo tako da smo iz kuće preselili u garažu, pa onda još nadozidali prostora i htjeli smo još jer smo morali, ali su tada već bili problemi. Kao da je sam Bog poslao tadašnjeg gradonačelnika Lucića koji mi je rekao "imaš zonu dolje, tamo si stvori prostore za rad". Ja sam ga poslušao i da nije bilo Grada koji mi je dao jeftino zemljište, oslobodio me komunalnog doprinosa i ostalih davanja ja bi puno teže proširio svoj obrt. Stoga hvala i nije Grad pomogao promil, pomogao je puno više - kazao je Barbarić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?