Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Što nam donose večerašnje Zlatne žice Slavonije?"

Program posljednje večeri festivala počinje u 21 sat, a publika će uživati u 16 novih tamburaških skladbi i nekim od ranijih tamburaških uspješnica prijašnjih festivala.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 2168

Zadnji dan festivala, večeras nam donosi Zlatne žice Slavonije. U 21 sat 16 najpopularnijih izvođača tamburaške glazbene scene na glavnoj festivalskoj pozornici će izvesti nove tamburaške pjesme ali i hitove s prijašnjih festivala.

Uz izravan prijenos HRT-a nastupit će Miroslav Škoro, Krunoslav Kićo Slabinac, Slavonske lole, Cecilija, Stjepan Jeršek Štef, Đani Stipaničev, Slavonski dukati, Garavuše, Dike, Salaš, Ansambl Hajo, Sanja Hajduković, Zlatna dolina, Stjepan Japarić i Sokak bez imena i Boris Ćiro Gašparac, najavio je Dominik Škrabal, prodirektor sedme večeri Aurea Festa.„Aurea fest iz godine u godinu dobiva sve ljepše konture. Požeški festival je iznjedrio puno tamburaških evergreena, a ja se samo mogu nadati da će i jedna od mojih pjesama danas, sutra biti evergreen i da će se o njoj pričati kako se iznjedrila upravo na ovom festivalu“ – rekla je ovom prigodom Cecilija, koja će se publici u Požegi večeras predstaviti pjesmom „Slavonija lijepa“.„Meni je posebno drago da sam opet ovdje u Zlatnoj dolini, na ovom prekrasnom festivalu. Nastupam od 1993. godine i sve što mi se lijepo dogodilo u mojoj karijeri, dogodilo mi se u Požegi – rekao je Stjepan Jeršek Štef i prisjetio se svojih uspješnica s požeškog festivala, koje su i danas veliki hitovi i rado ih pjevaju sve generacije. Festivalu je poželio da traje još dugi niz godina i kroz šalu rekao, kao se nada da će i on nastupati na njemu barem još 30 narednih godina.„Slavonijo ja te volim“ pjesma je koju će večeras na „Zlatnim žicama Slavonije“ izvesti Đani Stipanićev. Glazbu potpisuje Siniša Leopold, a za stihove su se pobrinuli Barbara Petanjak Tanasković i Nikola Kristić.


Pjesma je pisana od strane nekoga tko je ostao negdje, za one koji su otišli, s velikom ljubavlju za slavonsku ravnicu. Pjesma nosi nešto što je danas vrlo aktualno u našem kraju, odlasci iz Slavonije koja ostaje pusta i sama. No, i oni koji ostaju i oni koji odlaze, nose je u srcu i duši.

„Povod za moj nastup na festivalu u Požegi je prekrasna pjesma, divni stihovi i odlična glazba i to je ono što me ponukalo, a naravno kada je riječ o promociji festivala, pogotovo tamburaškog, nema boljeg mjesta nego što je Požega. Nadam se da ću večeras publici uspjeti prezentirati pjesmu baš kako je ona zamišljena od strane autora i da ću dati tu dušu koja je potrebna da se ona u emotivnom smislu svidi publici.“ – rekao je Đani Stipaničev.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?