Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO]"Apsolutni priroritet za hrvatsko gospodarstvo i društvo u cjelini su gospodarski rast i stvaranje radnih mjesta"

Radni sastanak ministra financija Zdravka Marića s požeško-slavonskim gospodarstvenicma.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1297

Ministar financija Zdravko Marić danas je u Požegi održao radni sastanak s gospodarstvenicima Požeško-slavonske županije.

Tom prigodom istaknuo je kako svaki susret s gospodarstvenicima, kao ministar financija, koristi i za raspravu o gospodarskim temama, prije svega, što i na koji način učiniti, kako bi se gospodarstvenicima olakšali uvjeti poslovanja, eliminirale razne barijere i prepreke u njihovom poslovanju i kako bi u konačnici ostvarili ono što je za hrvatsko gospodarstvo i društvo u cjelini apsolutni prioritet, a to je gospodarski rast i stvaranje radnih mjesta.

Marić je naglasio kako se kao još uvijek ministar financija zalaže za područje porezne reforme.

„Mislim da smo u programu to adekvatno predložili, i to je jedna od stvari koju ćemo i danas u razgovorima voditi, međutim uz poreznu reformu siguran sam da naše gospodarstvenike zanima i dio koji se tiče ostalih nameta prvenstveno parafiskalnih, kao i mjere koje će im olakšati poslovanje. Država tu mora napraviti značajan iskorak, jer još uvijek postoji različiti niz administrativnih i drugih barijera koje otežavaju, normalno poslovanje, dobivanje dozvola, investiranje i općenito gospodarsku aktivnost. To je nešto što država u kratkom roku može i mora napraviti – naglasio je Marić.

Na novinarsko pitanje razmišlja li se o smanjenju PDV-a na hranu, ministar je odgovorio

00:38 Zdravko Marić


„Zalažemo se za cjelovitu sveobuhvatnu poreznu reformu koja ne uzima samo sustav PDV-a nego i ostale porezne oblike, a za naše poljoprivredne proizvođače, male i srednje poduzetnike i obrtnike, jedna od najjačih mjera i poruka je snižavanje opće stope poreza na dobit, a posebno za segment malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, za koje predlažemo snižavanje stope i za 12 posto. Ministar kaže kao očekuje daljnji rast gospodarstva

00:13 Zdravko Marić

„To je dobar i ohrabrujuć pokazatelj poglavito nakon šest godina recesije i kontinuiranog pada gospodarske aktivnosti. No, Hrvatska treba i mora više i jače od toga, jer još uvijek nismo dosegnuli one razine gospodarskog rasta koji će nuditi i davati održive stope zaposlenosti, odnosno koji će stvarati nova radna mjesta - zaključio je ministar Marić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?