Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Biskup Škvorčević roditeljima poginulih djevojčica iz Čaglina uputio sažalnicu

Biskup Škvorčević roditeljima poginulih djevojčica iz Čaglina uputio sažalnicu

U Općini Čaglin danas je Dan žalosti, a sahrana poginulih djevojčica je u 15 sati na mjesnom groblju u Čaglinu.

Autor: S.Č/M.S
Fotografija: FB/RVA
Datum:
Broj pregleda: 8819

Zbog tragične prometne nesreće u kojoj su u nedjelju u ranim jutarnjim satima kod Pleternice poginule dvije 15-godišnjakinje Sara J. i Sara P. s područja Čaglina, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač proglasio je danas 31. kolovoza Danom žalosti za područje općine Čaglin.

Zastave su danas na pola koplja na svim javnim zgradama na području općine Čaglin. Sahrana poginulih djevojčica je danas na mjesnom groblju u Čaglinu od 15 sati. Nerazdvojne prijateljice ostat će zajedno i nakon smrti, jer su obitelji odlučile pokopati ih u zajedničku grobnicu.

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je izraze suosjećanja obiteljima poginulih djevojaka pismom poslanom župniku čaglinske župe Milanu Klobučaru. U pismu biskup je izrazio duboku potresenost i žalost.

"Pripadam duhovnoj rodbini preminulih djevojaka jer sam povezan s njima krsnim otajstvom i biskupskim poslanjem. Ove i prošle godine podijelio sam im sakrament svete Potvrde u čaglinskoj župnoj crkvi, susretao Saru kao ministranticu u svetim slavljima i u drugim prigodama. Stoga s posebnim osjećajima dijelim tugu cijele čaglinske župne zajednice i naše Biskupije zbog njihova odlaska s ovoga svijeta. Tješi me da su se preminule djevojke uvečer prije svoje smrti pridružile molitvenom mnoštvu vjernika u Pleternici, sudjelovale u devetnici Gospi od suza, utkale se tako u zajedništvo Gospinih štovatelja, povjerile se Isusovoj Majci u čijim suzama prepoznajemo njezinu brižnu ljubav koja ih je zacijelo otpratila u vječni zagrljaj nebeskog Oca i privela k pobjedi nad smrću svoga Sina.

Za tom puninom postojanja preminule djevojke čeznule su i onda kad su u noći svoje smrti tražile u Požegi mjesto susreta s drugim mladima i željele se s njima radovati životu. Vjerujem da su u smrti prešle iz ovog prolaznog svijeta u susret sa Stvoriteljem njihova nemirna srca, i da su u njegovoj ljubavi utažile duboku žeđ za životom.

Gospodine župniče, molim Vas da njihovim roditeljima prenesete jamstvo moje trajne povezanosti s njima u molitvi za njihove preminule kćeri. Neka Gospodin svojom blizinom, svjetlom i mirom pohodi, utješi i izliječi njihova ucviljena srca“ završava biskup Škvorčević sažalnicu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?