Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vlado Boban: Nakon devet godina muke, tek posljednjih godinu dana bilo mi je zadovoljstvo raditi

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Velika je danas obilježila svoj dan i blagdan Sv. Augustina.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 4395

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Velika je danas obilježila svoj dan i blagdan Sv. Augustina. Brojni gosti iz svijeta politike, gospodarstva i društvenog života uveličali su obljetnicu, predvođeni pomoćnikom ministra regionalnog razvoja Davorom Huškom, saborskim zastupnikom Franjom Lucićem, županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnicima i načelnicima kao i njihovim zamjenicima s područja Požeško-slavonske županije te brojnim drugim gostima.

Predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović otvorila je sjednicu, nakon čega se nazočnima obratio načelnik Općine Velika Vlado Boban, koji je rezimirao proteklu godinu i najavio događanja za naredno razdoblje.

Mali kuriozitet jest činjenica da je upravo na današnji dan prije točno 10 godina mjesto načelnika u Velikoj preuzeo Vlado Boban. Kako je sam istaknuo, nakon devet godina muke tek je u posljednjih godinu dana napokon bilo zadovoljstvo raditi, nakon što su vraćeni svi krediti.

Izvorni proračun Općine Velika je oko tri milijuna kuna, iz čega su u posljednjih godinu dana uređena igrališta za djecu u nekoliko naselja općine, uređeni su društveni domovi u Doljancima, Potočanima i Lučincima,  radilo se na infrastrukturi odvodnje, uređeno je parkiralište kod vrtića, asfaltirana ulica u Radovancima te niz drugih manjih investicija iz skromnog izvornog proračuna.

Prije nekoliko dana započela je rekonstrukcija društvenog doma u Poljanskoj u Dom hrvatskih branitelja, gdje su prije 25 godina poginula dva branitelja. Dom će i dalje biti na korištenje potrebama stanovnika sela, a vrijednost investicije je oko 250 tisuća kuna.

00:20 Vlado Boban

Osim ovih projekata, Boban je najavio do kraja godine i nastavak plinifikacije naselja, u Radovancima bi uskoro trebao započeti projekt na Društvenom domu vrijedan gotovo 2 milijuna kuna, a proširenje doma očekuju i u Trenkovu, gdje bi na nogometnom igralištu trebala biti i postavljena natkrivena tribina s oko 200 sjedećih mjesta.  Boban se nada da će u Ministarstvu turizma znati prepoznati prijavljeni projekt „zip-linije“ duge kilometar i pol, koja bi vodila od Topličke glave do veličkog Starog grada.

Posebno ga veseli popunjenost kapaciteta dječjih vrtića, gdje su uz otvorena i nova radna mjesta. Na području Velike godišnje se rodi 50-60 djece, čije roditelje Općina daruje s po 2 tisuće kuna, a svako četrvrto ili sljedeće dijete s po tri tisuće kuna. Općina stipendira i pedesetak studenata, a od ove godine novina je da će nabaviti udžbenike za sve učenike osnovnih škola u Velikoj i Trenkovu, za što je utrošeno 230 tisuća kuna.

I dalje ostaje problem visoke nezaposlenosti na području općine Velika, a zadnje tri godine dosta je riječi i o veličkim bazenima.

00:44 Vlado Boban 2

Boban je na kraju istaknuo ideju da Općina otkupi nogometni stadion, gdje bi premjestili prostorije Općine, zajedno sa svim predstavnicima udruga i onima koji imaju potrebu za vlastitim prostor, kao i nogometnih klubom.

U nastavku sjednice dodijeljena su priznanja zaslužnima. Kolektivna priznanja uručena su Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege te Kulturno umjetničkom društvu Šijaci iz Biškupaca. Priznanja su kao pojedinci dobili Vladimir Bakarić, Mihaela Ćurčić, Patrik Čakalić, Marijan Matijević i Leon Romić.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?