Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Forum mladih SDP Požege pomaže Socijalnoj samoposluzi

Forum mladih SDP Požege pomaže Socijalnoj samoposluzi

Do sadu su mladi SDP-a prikupili financijska sredstva koja će biti dostatna za tri mjeseca podmirenja troškova najma prostora i režija.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 2199

Projekt „Obiteljska košarica – dajem osmijeh, primam radost“ je na svom kraju, a pri kraju su i sredstva kojima se prva Socijalna samoposluga na našem području financirala. Nedavno su iz Udruge "Svitak" uputili javni poziv u pomoć kako bi se rad samoposluge nastavio.

Margareta Krajnović, predsjednica Udruge "Svitak" podsjetila je na današnjoj tiskovnoj konferenciji koju je održao Forum mladih GO SDP-a Požege, kako je projekt Obiteljska košarica „Dajem osmijeh, primam radost“ bila financirana sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih u iznosu 175.000,00 kuna. Korisnici Socijalne samoposluge bili su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Požega, a redovito je svaki mjesec usluge koristilo 150 osoba.

U udruzi kažu da su se prijavili na novi natječaj s novim projektom kojim bi područje pokrivenosti osim Požege pokušali proširiti na sve općine i gradove koji su obuhvaćeni Centrom za socijalnu skrb Požega.

00:29 Margareta Krajnović

U udruzi "Svitak" vjeruju kako će projekt proći na natječaju, a sada im je najpotrebnija  pomoć, kako bi prebrodili razdoblje dok ne dobiju sredstva putem novog projekta.

Forum Mladih GO SDP-a Požege, svjestan truda i rada koji su članovi udruge "Svitak" i njihovi volonteri do sada uložili u  projekt, odgovorio je na njihov javni poziv za pomoć i do sada uspio prikupiti financijska sredstva s kojima se osiguravaju tri mjeseca troškova iznajmljivanja prostora i režija u kojima se nalazi Socijalna samoposluga.

00:16 Luka Samardžija

Rekao je Luka Samardžija, predsjednik Foruma mladih GO SDP-a Požege i najavio kako
Forum mladih ima u planu održati još nekoliko aktivnosti poput party-a za mlade te tribine o vještinama komunikacije.

Forum mladih SDP-a Požega zalagat će se za izgradnju demokratskog društva međugeneracijske i druge solidarnosti, slobode, jednakosti, socijalne pravde u kojemu će kvalitetno obrazovanje biti dostupno svima u djelokrugu svojih ovlasti na lokalnoj sredini, rekao je Bruno Horvat, koordinator Foruma mladih.00:26 Bruno Horvat

U svrhu toga pokrenuli su i Facebook stranicu Forum mladih SDP-a Požega gdje će redovno ažurirati sve njihove događaje i aktivnosti u našemu gradu u cilju aktivnoga uključivanja što većeg broja mladih. Stranica će biti otvorena svim mladima kako bi slobodno postavljali pitanja o problemima koji ih muče te će ujedno biti i njihov glas u javnosti.Horvat je na kraju pozvao sve da im se pridruže, kako bi zajedno stvarali bolju i kvalitetniju sredinu i društvo u cjelini.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?