Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Požeška biskupija danas slavi blagdan svog zaštitnika sv. Lovre

Središnje misno slavlje pred mnoštvom vjernika, uz požeškog biskupa i svećenike Požeške biskupije predvodio je msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 3662

Požeška biskupija danas slavi blagdan sv. Lovre zaštitnika biskupije i njezina Caritasa. Središnje misno slavlje pred mnoštvom vjernika, uz požeškog biskupa i svećenike Požeške biskupije predvodio je msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj.

Na početku misnog slavlja biskup Škvorčević naglasio je kako svetkovina sv. Lovre đakona i mučenika stavlja pred nas čovjeka koji je u davnom 3. stoljeću jednostavno volio Isusa Krista, otvorio mu sva vrata svoga mladenačkog života, te je On Isus Krist postao njegovom sudbinom u progonu i trpljenju u nasilnoj smrti.

- Ta moć Isusove pobjede ljubavi u mladom Lovri povezala je brojna stoljeća, a ta ista snaga govori i danas, napose u godini Izvanrednog jubileja Milosrđa i po njegovu zagovoru želi uči i u naše živote, uzdići nas iz naših nemoći biti naša hrvatska i požeška snaga. Radostan sam što ste s okupili proslaviti upravo takvoga svetog Lovru u njegovoj starodrevnoj, osam stoljeća staroj crkvi ovdje u Požegi gdje on zbori svježinom svoga opredjeljenja za Isusa Krista i pomaže da u suvremenom svijetu budemo njegovi, rekao je biskup Škvorčević. Podsjetio je kako je Sv. Lovru, sv. Ivan Pavao II postavio za zaštitnika Požeške biskupije, a mi smo ga k tome izabrali i za zaštitnika  našega Caritasa. - Danas mu uzdižemo hvalu za sve ono što po njegovu primjeru i zagovoru uspijevamo ostvarivati u zajedništvu svoje mjesne crkve – rekao je biskup pozdravivši sve svećenike, đakone, redovnice i redovnike, bogoslove i svećeničke aspirante, te primatelje biskupijske stipendije tijekom protekle školske godine, a posebne čestitke uputio je biskupijskom Caritasu na čelu s ravnateljem Goranom Lukićem i novoimenovanom rektoru crkve sv. Lovre Karlu Prpiću, donedavnom misionaru u Kamerunu.

Nakon svete mise Biskupijski Caritas organizirao je u Dvorani svete Terezije Avilske prigodni program za vjernike grada Požege, Caritasove volontere i sve korisnike Caritasovih uslugu, tijekom kojega je otvoren natječaj za stipendije u školskoj godini 2016.-2017.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?