Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

  Župnik Robert Mokri uveden u župničku službu u Župu Sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu

Župnik Robert Mokri uveden u župničku službu u Župu Sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu

Misno slavlje uz novoimenovanog župnike predvodio je biskup Antun Škvorčević, dosadašnji župnik msgr. Josip Devčić, i Nikola Legac, kancelar Biskupskog ordinarijata.

Autor: Požeška biskupija
Fotografija: Požeška biskupija
Datum:
Broj pregleda: 4383

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je jučer Župu Sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, i u župnoj crkvi na misnom slavlju u župničku službu uveo novoimenovanog župnika Roberta Mokrog. S njim su, uz spomenutog novoimenovanog župnika, koncelebrirali dosadašnji župnik msgr. Josip Devčić, i Nikola Legac, kancelar Biskupskog ordinarijata.

Na početku misnog slavlja biskup Antun je podsjetio nazočne da je 45 godina u ovoj župnoj crkvi sveta slavlja predvodio župnik Josip Devčić, služeći Isusu Kristu, uloživši puno svoje ljubavi, žrtve i vjernosti Bogu i svome hrvatskom narodu u cjelini. Naglasio je da je župnik Devčić tijekom 19 godina postojanja Požeške biskupije u nekoliko službi koje je vršio bio zauzet oko života naše mlade Požeške biskupije. Zahvalio mu je za sve dobro što je tijekom tih godina u župi i biskupiji učinio, a osobito za njegov doprinos u obnovi svetišta u Voćinu, i poželio mu da njegovi umirovljenički dani budu ispunjeni mirom i radošću. Također je podsjetio nazočne da je razlog današnjeg okupljanja uvođenje u službu novog župnika Roberta Mokrog, kako to propisuje crkveni zakon.

Potom je kancelar Nikola Legac pročitao dekret o njegovu imenovanju župnikom Župe Sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, ukratko prikazao njegov život, nakon čega je novoimenovani župnik Robert Mokri ispovjedio vjeru po propisanom obrascu.


Na svršetku misnog slavlja župljanima se kratkim nagovorom obratio njihov novi župnik Robert Mokri, spominjući što je sve njegov prethodnik učinio u župi i pozivajući ih na zajedništvo i suradnju. Biskup Antun je zazvao Božji blagoslov na ono što će novi župnik u zajedništvu sa župljanima nastojati ostvarivati, izričući unaprijed svoju radost ponovnih susreta s njima već na proslavi svetkovine biskupijskog zaštitnika sv. Lovre, kao i na predstojećem hodočašću u Voćin.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?