Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Jučerašnjom misom u crkvi sv. Lovre započela devetodnevna priprava za svetkovinu zaštitnika Požeške biskupije

Jučerašnjom misom u crkvi sv. Lovre započela devetodnevna priprava za svetkovinu zaštitnika Požeške biskupije

Misno slavlje predvodio je biskup Škvorčević, koji je pozvao vjernike da ovih dana razmatraju život sv. Lovre te na temelju njegova primjera provjere na što su oslonili svoj život.

Autor: PB/Magdalena Saveski
Fotografija: A.V./Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 1936

Biskup Antun Škvorčević jučer je predvodio svetu misu u požeškoj crkvi sv. Lovre, kojom je ujedno započela devetodnevna priprava za svetkovinu sv. Lovre, naslovnika ove starodrevne crkve i zaštitnika Požeške biskupije.

Pozvao je nazočne da poput sv. Lovre otvore sva životna vrata Kristu da On snagom svoje muke, smrti i uskrsnuća uđe u njihovu prolaznost, nemoć i smrtnost te bude njihova pobjeda. U homiliji biskup je kazao da određene agencije ispituju javno mnijenje o rejtingu pojedinih političkih stranaka te nam tako šalju određene poruke o našoj budućnosti.

Dodao je da postoje daleko zamašitija pitanja o našoj sudbini o kojima ne treba praviti istraživanja jer ih svi teško osjećamo, a to je stanje naše prolaznosti i konačno smrti pred kojom sve što smo materijalno nastojali stjecati gubi svoju vrijednost jer nestaje sa smrću. Pozvao je vjernike da ovih dana razmatraju život sv. Lovre te na temelju njegova primjera provjere na što su oslonili svoj život, na nastojanje oko što više posjeda, ili na plemenitosti, dobroti, praštanju i ljubavi po kojima se bogatimo za vječnost. Povjerio je sve zagovoru sv. Lovre na putu njegova nasljedovanja.

Na svršetku slavlja biskup je podsjetio na programe koji se odvijaju u Požegi u pripravi za svetkovinu sv. Lovre te je pozvao nazočne da na njima sudjeluju.

U utorak, 9. kolovoza U predvečerje blagdana sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa u svečevoj požeškoj crkvi održat će se u 19.00 sati molitveno bdijenje koje nakon svečane molitve večernjih hvala predvode karitasovi volonteri župa grada Požege te aspiranti i bogoslovi  Biskupije.

U srijedu, 10. kolovoza na svetkovinu sv. Lovre, zaštitnika Biskupije i Biskupijskog Caritasa slavit će se u svim  župama u molitvenom raspoloženju za dobro Biskupije i njezina služenja napose siromašnima. Središnje biskupijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u 10.00 sati predvodit će msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj.

Na slavlju će uz vjernike grada Požege sudjelovati i karitasovi volonteri iz svih župa, korisnici karitasovih usluga, napose oni koji su tijekom protekle školske godine primali biskupijsku stipendiju. Oni će sudjelovati i na programu koji nakon svete mise organizira Caritas u Dvorani svete Terezije Avilske, tijekom kojega će biti otvoren  natječaj za stipendije u školskoj godini 2016./2017.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?