Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić među 5 predstavnika RH u Kongresu Vijeća Europe

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić među 5 predstavnika RH u Kongresu Vijeća Europe

Međunarodno priznanje.

Autor: Grad Pleternica
Fotografija: RVA/Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 3229

Grad Pleternica poznat je po svojim sposobnostima privlačenja sredstava EU, inovativnim načinima poslovanja (solarne elektrane, mala hidroelektrana), urednom okolišu te po mnogim drugim stvarima. Osim što je to vidljivo našim građanima, vidljivo je i drugim ljudima, stoga je Udruga gradova predložila, a Ministarstvo uprave donijelo odluku kojom na poseban način odaje priznanje Gradu Pleternici. Radi se o imenovanju pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić članom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe za razdoblje od listopada 2016. do listopada 2020. godine.

Hrvatsko izaslanstvo osim gradonačelnice Jozić čine i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Dunja Magaš, zamjenica župana Brodsko-posavske županije, Ivan Hanžek, gradonačelnik Grada Zaboka i Mirko Mališ, načelnik Općine Čačinci.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe savjetodavno je tijelo Vijeća Europe koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti, a čini ga 291 zastupnik iz 41 zemlje članice.

Glavni je cilj Kongresa osigurati sudjelovanje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu europskoga ujedinjenja i u radu Vijeća Europe. Jedna od njegovih najvažnijih zadaća jest promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje u proširenoj Europi. Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.

- Velika je čast, a još veće priznanje Gradu Pleternici i svim našim građanima koji mogu biti ponosni što imamo izaslanika u Kongresu. Posebno to dolazi do značaja kada znamo da u RH ima 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave u kojima postoji velik broj kvalitetnih župana, gradonačelnika i načelnika, a samo je nas 5 izabrano za izaslanike. S ponosom ću predstavljati i prezentirati kako Pleternicu tako i našu divnu Hrvatsku, te se zalagati u svim segmentima za njen napredak i boljitak - rekla je Antonija Jozić.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?