Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

13. Županijsko natjecanje u oranju

13. Županijsko natjecanje u oranju

Subota, 23. srpnja na cesti Jakšić - Vetovo.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: RVA/Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 2301

U organizaciji Udruge orača Požeško - slavonske županije i Poljoprivredno - savjetodavne službe, u subotu, 23. srpnja u Jakšiću, na cesti Jakšić - Vetovo, održat će se 13. Županijsko natjecanje u oranju.

Službeni trening počinje u 8 sati, otvorenje je u 10 sati, a početak natjecanja u 11,30. Sudionici će se natjecati u tri kategorije; plugova ravnjaka, plugova prekretača i oranje s konjima, a pobjednik odlazi na državno natjecanje koje će se ove godine održati u Velikoj Gorici.

Prijaviti se možete na broj mobitela: 098 171 0715. Pokrovitelji ovogodišnjeg natjecanja su Požeško - slavonska županija, Grad Pleternica, te općine Jakšić, Kaptol i Brestovac.

Udruga orača Požeško - slavonske županije osnovana je prije osam godina i danas broji dvadesetak aktivnih članova, no s obzirom na to da smo poljoprivredni kraj odaziv i zainteresiranost za udrugu i samo natjecanje vrlo je mala, kaže Miroslav Bartolović, zamjenik predsjednika Udruge orača Požeško-Slavonske županije.


00:36 Miroslav Bartolović


Za naredno razdoblje osim natjecanja planiraju organizirati Školu oranja u suradnji s Poljoprivredno – prehrambenom školom u Požegi, kako bi zainteresirali i privukli što više mladih ljudi kako u udrugu tako i na natjecanja.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?