Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Stanje na izvorištima Veličanka i Stražemanka na području Papuka je znatno bolje

Stanje na izvorištima Veličanka i Stražemanka na području Papuka je znatno bolje

Izvorište Veličanka više nema mutnoće i postepeno se uključuje u sustav javne vodoopskrbe, dok izvorište Stražemanka još uvijek ima tragove mutnoće i očekuje se normalizacija do kraja dana.

Autor: RVA
Fotografija: Ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 1591

Nakon izvršenih analiza vode za ljudsku uporabu, stanje vezano uz zamućenje izvorišta Veličanka i Stražemanka na području Papuka je znatno bolje - informacija je koju smo dobili od Mile Beslića, rukovoditelja sektora razvojno-tehničkih poslova u Tekiji d. o. o.

Izvorište Veličanka više nema mutnoće i postepeno se uključuje u sustav javne vodoopskrbe, dok izvorište Stražemanka još uvijek ima tragove mutnoće i očekuje se normalizacija do kraja dana. Filtarsko postrojenje u Kutjevu je također pušteno u funkciju.

Na više mjesta vodoopskrbnog sustava Tekija d.o.o. provode se ispiranja vodovodne mreže.
Lokalni vodovodi gotovo da nisu osjetili prošlotjedne padaline i stanje je uglavnom normalno.

U dijelovima vodoopskrbnog sustava moguća je zaostala pojava mutnoće i u tom slučaju potrebno je vodu prokuhati ako se koristi za piće ili za ljudsku uporabu. Dodatne informacije mogu se dobiti na tel 313450.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?