Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Ministar Kuščević potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu škola među kojima su tri iz naše županije

Ministar Kuščević potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu škola među kojima su tri iz naše županije

Riječ je o bespovratnim sredstvima u visini od 70 do 90% za područne škole u Cerovcu, Tekiću i Vidovcima.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1946

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, Lovro Kuščević potpisao je danas sedam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu škola među kojima su i tri škole s područja naše županije - Područne škole Cerovac i Tekić u općini Jakšić te Područna škola Vidovci u gradu Požegi – informacija je koju smo dobili iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Riječ je o bespovratnim sredstvima u visini od 70 do 90%. Projektima energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije predviđene su uštede energije i smanjenje emisija CO2 od 20% do 80%, i to kroz provođenje mjera za povećanje toplinske zaštite ovojnice, strojarskih i elektrotehničkih mjera te uvođenjem obnovljivih izvora energije.

Požeško-slavonska županija vrlo je aktivna u programima energetske obnove odgojno obrazovnih ustanova, tako su radovi koji su započeli na energetskoj obnovi područne škole u Treštanovcima u općini Jakšić u ožujku, ovih dana privedeni kraju.

Radovi na uređenju Područne škole u Vidovcima počet će čim se odabere izvođač. Na natječaj za odabir izvođača pristiglo je pet prijava, a najpovoljnija je ona tvrtke Projekt inženjering iz Požege koja bi te poslove obavila za 496. 437 kuna.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?