Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU ima odličnu suradnju s Požeško-slavonskom županijom"

"Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU ima odličnu suradnju s Požeško-slavonskom županijom"

Tolušić i Plenković u radnom posjetu Požegi.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1744

Tomislav Tolušić ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Andrej Plenković, zastupnik u Europskom parlamentu prije sudjelovanja na svečanosti otvaranja novouređenih Gradskih bazena, u Požegi su održali radni sastanak s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem, saborskim zastupnikom Franjom Lucićem te gradonačelnicima i načelnicima naše županije.

U izjavi za medije ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Tolušić, naglasio je kako njegovo ministarstvo ima odličnu suradnju s Požeško-slavonskom županijom te kako je i današnji sastanak bio vrlo konstruktivan.

"Sve jedinice lokalne samouprave na ovom području imaju puno spremnih projekata za financiranje iz EU fondova. Kao ministar koji dolazi iz Slavonije doista imam volju i želju pomoći ovdje u Slavoniji, ali ne samo stoga, već i što je riječ o vrlo kvalitetnim projektima koji zaslužuju pozornost jer mogu biti važni za razvoj ovog područja", zaključio je Tolušić.

Zadovoljstvo otvaranjem bazena izrazio je eurozastupnik i kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković, rekavši kako je posebno zadovoljan s aktivnim pristupom da se iznađu načini financiranja.

"Mislim da je to jedna velika dodatna vrijednost za stanovnike Požege i cijeloga kraja. Siguran sam da će i ono što se financira sredstvima domaćih kreditnih institucija, ali i cijela ova aktivnost koju radi Ministarstvo regionalnog razvoja, pomoći da se i ta sredstva kvalitetno apsorbiraju te da u punini iskoristimo članstvo u Europskoj uniji za ravnomjeran regionalni razvoj što je osobito važno za Slavoniju i Požeško-slavonsku županiju" naglasio je Plenković.

Dodao je kako se, kao kandidat za predsjednika HDZ-a, sa stranačkim kolegama priprema i za predstojeće izbore. "Očekujem da u tom procesu iznađemo jednu novu snagu, energiju te da povratimo povjerenje birača HDZ-a vjerodostojnom politikom i ljudima." Kaže kako u kampanji očekuje vrlo konkretnu i projektno orijentiranu retoriku jer šteta je da veliki napori koji su uloženi od strane aktualne Vlade, osobito niza HDZ-ovih ministara ostaju u sjeni drugih političkih oblaka koji su trenutno bili u fokusu medija. "Nastojat ćemo iskoristiti ove mjesece da emancipiramo sve ono kvalitetno i pozitivno što je napravila Vlada" zaključio je Plenković.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?