Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Mr. Josip Krpeljević novi je generalni vikar Požeške biskupije

Mr. Josip Krpeljević novi je generalni vikar Požeške biskupije

Imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika Požeške biskupije.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Požeška biskupija
Datum:
Broj pregleda: 3179

Požeška biskupija objavila je dio imenovanja, razrješenja i premještaje svećenika koji su na službama u župama Požeške biskupe i središnjim biskupijskim ustanovama.

Prelat Josip Devčić, razriješen je službe generalnog vikara Požeške biskupije i službe upravitelja Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu te je zbog zdravstvenih razloga umirovljen, a novim župnikom župe Stražeman imenovan je vlč.Robert Mokri, koji će ujedno obnašati i dužnost ravnatelja Ureda za uzdržavanje klera Požeške biskupije.

Mr. Josip Krpeljević, razriješen je službe kancelara Požeške biskupije i imenovan generalnim vikarom Požeške biskupije te kanonikom pokorničarom požeške Katedrale.

Ivica Žuljević je razriješen službe predstojnika Ureda za gradnju i kulturna dobra te imenovan Moderatorom Biskupskog ordinarijata u Požegi, dok će dužnost predstojnika Ureda za gradnju i kulturna dobra te ravnatelja Dijecezanskog muzeja Požeške biskupije obnašati Mario Sanić.

Krunoslav Juraković, razriješen je službe osobnog tajnika požeškog biskupa i bilježnika Biskupskog ordinarijata u Požegi te člana odgojno-obrazovnog tima Kolegija Požeške biskupije i člana Odgojno-obrazovne zajednice Katoličke gimnazije u Požegi i imenovan župnim vikarom u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj.

Mario Mesić, razriješen je službe povjerenika za pastoral braka i obitelji, a nova povjerenica je Ana Matković. Mr. Marijan Pavelić je razriješen službe ravnatelja Kolegija Požeške biskupije i imenovan prefektom Kolegija Požeške biskupije te povjerenikom za medije, dok je novi ravnatelj Kolegija, duhovnik Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi te rektor crkve sv. Lovre u Požegi Karlo Prpić.

Krunoslav Siroglavić, razriješen je službe člana odgojno-obrazovnog tima Kolegija Požeške biskupije i člana Odgojno-obrazovne zajednice Katoličke gimnazije u Požegi. Mr. Ivica Bošnjak, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici te duhovnikom u Kolegiju Požeške biskupije u Požegi. Antun Ćorković je razriješen službe kanonika pokorničara požeške Katedrale.

Marko Čubelić, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici i upućen na trogodišnji studij prava u Rimu. Jurica Gašparović je razriješen službe župnog vikara u Župi Blažene Djevice Marije u Novoj Kapeli i upućen na tromjesečno liječenje, dok je Nikola Legac, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi te imenovan kancelarom Požeške biskupije.
Preostala imenovanja bit će obavljena do polovine srpnja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?