Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Instituciju pučkog pravobranitelja potrebno je približiti što širem broju dionika na regionalnoj i lokalnoj razini"

"Instituciju pučkog pravobranitelja potrebno je približiti što širem broju dionika na regionalnoj i lokalnoj razini"

Pučka pravobraniteljica posjetila Požeško-slavonsku županiju

Autor: RVA/pszupanija.hr
Fotografija: pszupanija.hr
Datum:
Broj pregleda: 1325

Danas je Požeško-slavonsku županiju posjetila pučka pravobraniteljica Lora Vidović prilikom čega je održan radni sastanak sa županom Alojzom Tomaševićem, njegovim zamjenikom Miroslavom Grozdanićem i s pročelnicima odjela županije. Cilj sastanka je identificirati izazove s kojima se suočavaju građani u svom svakodnevnom životu, ali i kako bi približili instituciju pučkog pravobranitelja što širem broju dionika na regionalnoj i lokalnoj razini.

U prosincu prošle godine povodom Međunarodnog dana ljudskih prava pučka pravobraniteljica organizirala je konferenciju na državnoj razini pod nazivom „Daleko od grada – i od prava? Ljudska prava u ruralnim područjima“.

Rasprava je pokazala kako su neodgovarajuće zdravstvene i socijalne usluge, udaljenost ustanova, slabo opremljene škole, neadekvatna mreža javnog prijevoza i nedostatak odgovarajućih mogućnosti zapošljavanja samo dio problema s kojima se susreću stanovnici ruralnih područja diljem Hrvatske, pri čemu su posebno ugrožene ranjive skupine našeg društva: starije osobe, djeca, osobe s invaliditetom i žene.

Tom prigodom župan je upoznao pučku pravobraniteljicu sa stanjem u Požeško-slavonskoj županiji prilikom čega je rekao kako većina osnovnih i srednjih škola rade odličan posao te županija surađuje s njima na njihovoj obnovi i podupiranju u radu. Iznio je župan odličan odnos s udrugama, starijim osobama, osobama s invaliditetom. Građani ruralnih područja na prostoru naše županije imaju izgrađenu prometnu i vodovodnu infrastrukturu te odvodnju.

Dotakao se župan i projekta „Pomoć u kući“ koji je prošla vlada zaustavila ne obazirući se na to što tom odlukom zapravo čine korisnicima u potrebi koji su većinom starije životne dobi i lošijeg su zdravstvenog stanja. Odnos prema nacionalnim manjinama je na zavidnoj razini čime su zadovoljena sva ljudska prava i potrebe.

„Požeško-slavonska županija će i dalje činiti sve kako bi zaštitila socijalna i ekonomska prava naših stanovnika kao što je to činila i u prošlosti bez obzira koliko velike prepreke bile ispred nas mi ćemo zajedničkim radom sa svim institucijama i građanima surađivati na dobrobit cijele zajednice“ – dodao je župan Tomašević.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?