Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Martina Krauthaker Grgić - "Odrasla sam u vinogradarskom i vinarskom kraju, a ljubav prema vinu usadio mi je otac"

Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker

Autor: Ana Vuković
Fotografija: RVA/Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker
Datum:
Broj pregleda: 6480

Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju Kutjevačkog vinogorja od 1992. godine obogatilo je i Vinogradarstvo i podrumarstvo  Vlade Krauthakera koje na osunčanim južnim obroncima Krndije uzgaja 38 različitih sorti grožđa na 40 vlastitih i 70 kooperantskih hektara. Posebnu pozornost posvećuju graševini koja je zasađena na više od 60 posto ukupnih površina vinograda.Martina Krauthaker Grgić odrasla je uz vinograde i vinariju i već u ranom djetinjstvu odlučila je krenuti očevim stopama te radi kao enolog u obiteljskom podrumu.- Oko toga nije nikada bilo dvojbe, odrasla sam u vinogradarskom i vinarskom kraju, ljubav prema vinima usadio mi je otac i to je jednostavno bio prirodan slijed. Godišnje proizvedemo 500 tisuća boca i posao zahtjeva puno truda, rada i znanja, ali kada se nešto voli i radi s puno ljubavi te kada tu još dodate i žensku ruku rezultati nikada ne izostanu – rekla je Martina Krauthaker Grgić.Na internacionalnom ocjenjivanju vina održanom 2015. godine u Italiji od više stotina uzoraka vina iz cijelog svijeta, ocjenjivana su i vina iz Hrvatske te su postigla zapažen uspjeh, a Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker osvojilo je 2 zlatne medalje za svoja vina Merlot 2012. i Mercs 2012.- Kod svih naših vina najvažnija nam je vrhunska kvaliteta. Prošla godina bila je izvrsna vinogradarska i vinarska godina koja je mnogim našim vinima donijela zlata na ocjenjivanjima i to je ono čemu svake godine težimo te se nadamo da će i ova godina biti ako ne jednako dobra onda barem približna – rekla je Martina Krauthaker Grgić.

U svojim vinogradima vinovu lozu uzgajaju po ekološkim principima i iz svake sorte pokušavaju izvući ono najbolje i najkvalitetnije.- Uz graševinu u svojim podrumima proizvodimo sauvignon, chardonnay, pinot sivi, zelenac, merlot i pinot crni, a tu su i predikatna vina, kasnih i izbornih berbi, kao i ona izbora prosušenih bobica. Primarno nam je hrvatsko tržište, ali naša vina prepoznata su i u mnogim zemljama diljem svijeta pa tako izvozimo u 16 zemalja, Poljsku, Crnu Goru, Austriju, Francusku, SAD-e, Švedsku, Češku, Švicarsku, Rusiju, Englesku, Njemačku, Srbiju, Sloveniju, Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku – istaknula je Martina Krauthaker Grgić.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?