Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Svečana sjednica povodom Dana općine Kaptol

Dan općine Kaptol

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1946

Povodom 29. lipnja i Dana općine Kaptol danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac, a načelnik Mile Pavičić u uvodnom dijelu zahvalio se svim suradnicima i općinskim vijećnicima na konstruktivnoj suradnji te se osvrnuo  na aktivnosti koje je površinski mala općina, ali velika duhom i radom doprinijela svojoj sredini kako u razvojnom i materijalnom smislu tako i u kulturnom i društvenom.  

- Jedna smo od deset jedinica lokalne samouprave koje čine najljepšu županiju, ali nažalost po svojim fiskalnim kapacitetima, uz općinu Čaglin, jedna smo od najmanjih jedinica. Naša zlatna i zelena polja te prekrasni vinogradi i voćnjaci na padinama Papuka unatoč vrijednim rukama naših ljudi nažalost nisu zbog poznatog statusa poljoprivrede u mogućnosti osigurati značajan razvoj naše Općine i ovog kraja.  Nekada smo pripadali bogatoj Slavoniji, naši poljoprivredni  proizvodi osiguravali su nam taj status, ali nažalost danas to nije tako. Po gospodarskim karakteristikama postali smo regija iz koje se iselilo najviše mladog, radno sposobnog stanovništva – rekao je Pavičić.

Prema riječima načelnika Pavičića  po proračunskim prihodima, zbog provedene porezne reforme tijekom prošle godine, nisu u poziciji u kojoj su bili do 2015. godine, porezni prihodi smanjeni su im za više od 40 posto, ali unatoč tome uspjeli su realizirati važne projekte.

- Ono što je dalo pečat u prošloj godini je provedba izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Češljakovci, Golo Brdo, koji je realiziran iz IPARD programa. Projekt vrijedan nešto više od pet milijuna kuna  započeo je 2011. godine i  unatoč svim problemima na tom putu uspjeli smo ga dovesti do kraja – istaknuo je Pavičić.

- Unatoč tsunamiju koji je pogodio naš proračun, nastavili smo vlastitim sredstvima raditi na izgradnji komunalne infrastrukture gdje smo naglasak stavili na izgradnji sustava odvodnje naselja Kaptol  i Komarovci,  Zelene i Braniteljske ulice u  koji je uloženo gotovo 350 tisuća kuna – dodao je Pavičić.

U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša  i energetsku učinkovitost  proveli su projekt vrijedan 800 tisuća kuna za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a osigurali su i sredstva za rad svih sportskih, kulturnih i drugih udruga koje djeluju na području Općine.

Na kraju svečane sjednice uručena su  prigodna priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i tvrtkama, ovogodišnji laureati su, DVD Golo Brdo, OŠ Vilima Korajca, poljoprivrednik Zdenko Maglajić, Dom zdravlja Kaptol, Slobodan Manović, Nino Diklić ravnatelj osnovne škole Vilima Korajca, a  student  Mato Manović i učenik Nikola Ištvanić uz zahvalnice nagrađeni su i s tisuću kuna.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni gradonačelnici i načelnici iz Požeško – slavonske županije, a čestitke za Dan Općine svim nazočnima uputili su župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević  i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?