Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Napušteno" stado od 200 koza u Lakušiji - Kako pravna zavrzlama još uvijek nije riješena, Grad Pleternica danas je osigurao i dostavio hranu za životinje

"Napušteno" stado od 200 koza u Lakušiji - Kako pravna zavrzlama još uvijek nije riješena, Grad Pleternica danas je osigurao i dostavio hranu za životinje

Grad Pleternica osigurao hranu za 200 koza iz Lakušije

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 2551

Prošlog tjedna objavili smo članak o "napuštenom" stadu od 200 koza u Lakušiji čiji je vlasnik prije nešto više od trideset dana odveden na odsluženje zatvorske kazne u trajanju dužem od dvije godine i kako su koze danima bez hrane.

Kako pravna zavrzlama još uvijek nije riješena, Grad Pleternica danas je osigurao i dostavio hranu za životinje, a isto će učiniti i sutra kako bi se spriječilo ugibanje životinja i velika opasnost za zdravlje ljudi.Brat vlasnika koza povremeno se brine za životinje i danas smo ga zatekli na pašnjaku, ali kroz nekoliko dana on mora na bolničko liječenje tako da će životinje ostati bez ikakve skrbi. Kako nam sam kaže do sada je uginulo šest odraslih životinja, a njemu zdravstveno stanje ne dozvoljava da preuzme brigu o tako velikom broju životinja.


 
- Žao mi je životinja, ali ja jedva izvučem pola kante vode iz bunara, a brinuti se o tako velikom broju koza prevelik je posao za mene, uskoro me čeka i operacija pa oporavak. Hvala svima koji su osigurali hranu to je velika pomoć i životinje neće biti gladne – rekao je brat vlasnika stada.

Da podsjetimo stado se nalazi na privatnom posjedu u suvlasništvu tri osobe i zakon ne dopušta Gradu Pleternici nikakvo postupanje. U dva navrata uputili su zahtjev Općinskom sudu u Požegi da se koze predaju u privremeni posjed Gradu te da se nakon toga izvrši pregled životinja od strane veterinarske službe i izda nalog što učiniti s kozama.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?