Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Otvoreno dječje igralište u Grabarju

Otvoreno dječje igralište u Grabarju

Grabarje, 18.06.2016.

Autor: Ana Vuković
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2219

Danas je u Grabarju svečano otvoreno dječje igralište čiju je obnovu pomogla Zaklada "Slagalica" s 13 tisuća kuna. Nositelj projekta je OŠ "Zdenka Turkovića" Kutjevo, a cijelu ideju pokrenula je Sandra Polić.- Radila sam u razvojnoj agenciji LAG "Barun Trenk" i vidjela kako se pišu projekti i tu se rodila ideja da napišemo projekt i kandidiramo ga te našoj djeci osiguramo igralište na kojem će moći kvalitetno provoditi slobodno vrijeme– rekla je Sandra Polić.

Ideju dječjeg igrališta u Grabarju podržao je i mjesni odbor, a u realizaciju uključili su se članovi mjesnog odbora i mnogi sumještani.

– Nekada je tu bilo igralište, ali je već desetak godina u derutnom stanju. Novac smo dobili od Zaklade, ali smo poslove odradili sami. Ljudi iz mjesnog odbora i DVD-a uložili su više 400 radnih sati, imali smo 5 akcija, u koje su se uključili i članovi školskog odbora, te roditelji – rekao je Zdravko Matijević predsjednik MO.Područna škola u Grabarju ima 23 učenika i još toliko ide u školu u Kutjevo.

- Mi smo službeno nositelji projekta, kandidirali smo ga na natječaj ali kompletne radove odradili su mještani. Kolika je vrijednost radova, teško je odrediti, mislim da je sve ovo i vrjednije od 13 tisuća kuna. Nakon ovog projekta nećemo stati, sigurno ćemo nastaviti s akcijama – rekao je ravnatelj škole Miljenko Crnjac .

Zemljište na kojem je napravljeno igralište u vlasništvu je Grada Kutjeva kao i susjedna zemljišna čestica na kojemu bi stanovnici Grabarja željeli urediti rukometno igralište.- Presretan sam što se izrealizirala jedna dobra ideja. Grad je donirao zemljište, a sad je predivno vidjeti ovoliko djece na jednom mjestu gdje će moći provoditi sretno djetinjstvo. Grad se obvezuje da će nastaviti s izgradnjom ovakvih igrališta što do sada, nažalost, nije bila praksa. Čak ni Grad Kutjevo nije imao igralište, a moja ideja je da igralište bude u svakom mjestu i vjerujem da ćemo to ubrzo i ostvariti – rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?