Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Završna konferencija projekta "Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom"

Udruga Mi

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1759

U prostorijama Udruge "MI" roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju u Požegi danas je održana završna konferencija projekta "Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom" koji se provodi posljednjih 16 mjeseci.

Projekt je sufinanciran u sklopu IV. Komponente IPA programa u okviru Grant sheme "Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom". U sklopu projekta opremljeni su uredi, kupljena je medicinsko-rehabilitacijska oprema i stojevi, tkalački stan, pjeskarica, lončarsko kolo i peć za keramiku na kojima su korisnici izrađivali suvenire upotrebne vrijednosti i financirali se prodajom proizvoda tijekom pet mjeseci.

- Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti i promovirati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom. U Multifunkcionalnom centru za osobe s invaliditetom zaposlene su tri osobe, koje su za vrijeme trajanja projekta educirale ciljnu skupinu od 30 osoba s invaliditetom, pružile fizikalnu i radnu terapiju uz stalnu psihosocijalnu podršku – istaknula je Mirjana Gunčević, voditeljica projekta.

Nositelj Projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije vrijednog više od 153 tisuće eura je Grad Požega, a partneri su Udruga "MI", Centar za rehabilitaciju Zagreb i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, suradnik na projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje Požega.

- Kroz edukativne radionice osobe s invaliditetom s područja Požeštine osposobljene su za izradu proizvoda koji su plasirani na tržište i za koje su veliku zainteresiranost pokazale tvrtke i pojedinci s našeg područja. Pokazatelj uspješnosti provedbe projekta, uz podignutu razinu samopouzdanja korisnika, poboljšane komunikacijske vještine je i činjenica da su korisnici postali konkurentniji na tržištu rada. Tijekom provedbe projekta tri osobe s invaliditetom zaposlile su se posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme – rekla je Snježana Marić, član projektnog tima.- Za Grad Požegu ovo je bio jedan vrlo značajan projekt, zahvaljujem svim našim partnerima i suradnicima koji su svojim radom i entuzijazmom pridonijeli uspješnom provođenju projekta. Siguran sam da je ovo samo jedan u nizu projekata s Udrugom "Mi" i da će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti – rekao je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?