Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Prva samostalna izložba mladog i perspektivnog fotografa Anđelka Banovića

Tradicija u mom objektivu

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković/Anđelko Banović
Datum:
Broj pregleda: 3685

Perspektivan mladi pleternički fotograf Anđelko Banović u sklopu Lidasa održao je jučer u Pleternici svoju prvu samostalnu izložbu "Tradicija u mom objektivu" na kojoj je predstavio 47 fotografija s pokladnog jahanja župe Bučje i prošlogodišnjeg Lidasa.Anđelko se fotografijom bavi posljednje četiri godine, a kao i kod mnogih drugih zaljubljenika u fotografski izričaj i njegova priča započela je sasvim slučajno.

- Sve je počelo prije nekoliko godina kada sam kod prijatelja vidio neke njegove fotografije, uzeo sam fotoaparat u ruke i odlučio se okušati, prije svega iz čiste znatiželje. Početak je bio težak, gotovo sve sam učio sam, išao sam metodom pokušaja i pogrešaka, bilo je tu svega, mutnih, pretamnih ili presvijetlih fotografija, ali upornim radom i vježbom svakim danom sve sam više napredovao – rekao nam je o svojim početcima Anđelko.

Kada je naučio osnove fotografije, u koju se zaljubio na prvi pogled,odlučio je da će mu to biti profesionalna karijera.

- Kada sam shvatio da je ovo posao koji želim raditi kupio sam prvu foto opremu koja je iziskivala dosta financijskih sredstava, ali malo po malo i uspio sam kupiti sve što mi je potrebno kako bi hobi pretvorio u posao i u konačnici od toga i živio – rekao je Anđelko.

Kako sam Anđelko kaže fotografija pokazuje mnogo više nego što mi mislimo, a najviše uživa u fotografiranju ljudi, prirode i sporta.

- Najviše se nalazim u fotografiranju ljudi, to je nekako moj smjer i izričaj. Kod fotografiranja ljudi važno je u jednom trenutku uhvatiti određenu emociju i to zahtjeva dosta strpljenja. Uvijek imam negdje u podsvijesti ideju o tome kakvu fotografiju želim i onda mi je to vodilja kada promatram ljude kroz objektiv. Ponekad se taj savršeni trenutak dogodi kroz nekoliko sekundi, sve se posloži dok je u drugim situacijama potrebno puno više strpljenja – istaknuo je Anđelko.- Iako je fotografija prije svega ljubav, da bi se uspjelo hobi pretvoriti u uspješan posao potrebno je puno rada i naravno malo sreće. U današnje vrijeme teško je naplatiti svoj rad, ali uz veliki trud, volju, želju i tisuće napravljenih fotografija sigurno se može uspjeti. Fotoaparat je uvijek sa mnom on je jednostavno dio mene i nakon ove izložbe odmah ću krenuti u prikupljanje fotografija za sljedeću kako bi što široj publici prezentirao svoj rad i nadam se da će i oni vidjeti u njima onu emociju koju sam u tom trenutku uhvatio – zaključio je Anđelko.Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?