Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Susret planinara, pjesnika i slikara na Sovskom jezeru

HPD "Sokolovac" Požega

Autor: Ana Vuković/HPD "Sokolovac"
Fotografija: HPD "Sokolovac"
Datum:
Broj pregleda: 1418

Na Sovskom jezeru proteklog vikenda održana je tradicionalna manifestacija "Susret planinara, pjesnika i slikara" u organizaciji HPD-a "Sokolovac" Požega.

Uz brojne članove Društva domaćina, sudjelovali su i članovi slavonskih planinarskih društava iz Feričanaca, Našica, Belišća, Pakrac, Đurđenovca, Županje, Osijeka, i Slavonskog Broda, planinarsko društvo PD "Čičak" Orašje iz Bosne i Hercegovine  te članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić".

- Ova manifestacija kandidirana je kao dio projekta međugranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a potporu manifestaciji su svojom prisutnošću dali zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, i predsjednik udruge "Odbor za zaštitu i uređenje Sovskog jezera" Zdenko Poljaković. Kroz projekt bi se trebala postaviti drvena natkrivena bina i sjedala za stotinjak posjetitelja te mikrofoni i pojačala s pratećom opremom – rekao je Ivan Šumiga, tajnik HPD "Sokolovac" Požega.

- Ovaj prekrasni, ali pomalo zaboravljeni kraj pohodilo je stotinjak planinara. Među sjajnim pjesničkim i likovnim ostvarenjima koja je predstavilo 20-ak planinara pjesnika i slikara, izdvojio se najmlađi među njima. Najveći pljesak publike, ali i stručnog žirija dobio je osmogodišnji Dino Prnjavorac iz Požege,  sa svojom pjesmom "Nespretni Dino". Sjajan početak za mladoga pjesnika – dodao je Ivan Šumiga.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?