Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Sudionici postrojavanja prve brigade Zbora narodne garde 1991. godine na prijemu kod gradonačelnika Neferovića

Sudionici postrojavanja prve brigade Zbora narodne garde 1991. godine na prijemu kod gradonačelnika Neferovića

Dan oružanih snaga Republike Hrvatske

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1983

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske gradonačelnik Vedran Neferović  u gradskoj vijećnici  primio je hrvatske branitelje, sudionike postrojavanja prve brigade Zbora narodne garde na stadionu  NK-a Zagreba u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

- Osobita mi je čast i zadovoljstvo što ste danas ovdje, 25 godina u povijesti jedne države vezano je uz ljude, što su pojedinci kao osobe napravili u stvaranju Hrvatske. Na današnji dan napravljen je jedan od prvih koraka koji su kasnije rezultirali samostalnom Hrvatskom. Vi ste bili sudionici toga vremena i vaša su djela ta koja danas pamtimo. Hvala vam za sve ono što ste napravili da bi danas mogli graditi našu Hrvatsku i uživati u slobodi, a ujedno i odati poštovanje prema vama koji ste tada pokazali da imate dovoljno hrabrosti i domoljublja za izgradnju budućnosti Republike Hrvatske – rekao je gradonačelnik Neferović.

Na stadionu NK Zagreb 28. svibnja 1991. godine postrojene su formacije od oko 800 vojnika, tada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a iz kojih su, tijekom Domovinskog rata, nastale Oružane snage Republike Hrvatske.

- Imali smo čast sudjelovati na postrojavanju prve brigade ZNG-a, bila je to velika sreća i zadovoljstvo, ali i hrabrost – istaknuo je Davor Balešić.

- Žao mi je što nisam bio ovdje kada je bilo osnivanje 63. bataljuna i ako je do sada postrojavanje bilo 13. lipnja trebalo bi biti i ove godine, ne treba stvarati podjele. To govorim kao ratnik i kao pripadnik i te brigade. Prošli smo puno stvari zajedno i trebamo se ujediniti – rekao je Josip Širić. 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?