Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Najmlađi Pleterničani uskoro će svoje slobodno vrijeme provoditi na novom dječjem igralištu

Najmlađi Pleterničani uskoro će svoje slobodno vrijeme provoditi na novom dječjem igralištu

Program održivog razvoja lokalne zajednice

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Antonija Jozić/mrrfeu.hr
Datum:
Broj pregleda: 3381

Jučer je u Zagrebu Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s korisnicima potpisalo ugovore o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ove će godine financirati 170 projekata u iznosu od 40 milijuna kuna.

U Požeško – slavonskoj županiji sredstva su dodijeljena, Požeško-slavonskoj županiji 200 tisuća kuna, Kutjevu 200 tisuća kuna, Lipiku 250 tisuća kuna, Pakracu 429 tisuća kuna i Pleternici 330 tisuća kuna te općinama, Brestovac 200 tisuća kuna, Jakšić 200 tisuća kuna, Kaptol 170 tisuća kuna i Velika 150 tisuća kuna.

Gradu Pleternici za projekt Zelena zona za djecu i mlade dodijeljeno je 330 tisuća kuna i prema riječima gradonačelnice Jozić Pleternica će uskoro dobiti dječje igralište koje će imati po nekoliko sprava za djecu svih dobnih skupina. Ukupna vrijednost projekta je oko 390 tisuća kuna, Grad Pleternica sufinancira 15 posto, a 85 posto su bespovratna sredstva.

- Projekt Zelena zona za djecu i mlade Grad Pleternica tri godine kandidira na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i iznimno sam zadovoljna što je naš projekt prepoznat. Ovaj iznos trebao bi biti dostatan za postavljanje sprava na dječje igralište u našem parku i za grube radove postavljanja vodovodnih i električnih instalacija uz sam park, to su prvi pripremni radovi koje moramo odraditi prije samog igrališta – rekla je Antonija Jozić.

Pleternički osnovnoškolci na nedavno održanoj Tribini s gradonačelnicom iznijeli su svoja mišljenja, želje te i sami sudjeluju u odlučivanju o uređenju igrališta u Pleternici namijenjenog upravo njima.

- Pleternica napokon dobiva jedno veliko i lijepo igralište, uvažit ćemo želje naših najmlađih koji su na nedavnoj tribini glasovanjem odlučivali koje sprave žele na svom igralištu. Vrlo brzo bi trebali dobiti prijedlog kako bi samo igralište trebalo izgledati – dodala je Antonija Jozić.

Kroz ovaj program svake se godine sufinancira razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Na svečanom potpisivanju u dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture sudjelovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić zamjenica ministra Sonja Bošnjak i pomoćnici ministra Marija Vučković, Davor Huška, Tomislav Jurendić i Dragan Jelić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?