Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Općina Velika financira kupnju udžbenika za osnovnoškolce

Općina Velika financira kupnju udžbenika za osnovnoškolce

„Odlučilo smo zbog interesa roditelja od 1. lipnja ove godine oformiti i treću skupinu u Dječjem vrtiću. Dobili smo „zeleno svjetlo“ od svih nadležnih institucija da se to pokrene“, rekao nam je načelnik Vlado Boban.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3519

U travnju prošle godine Velika je dobila novi vrtić vrijedan 3,5 milijuna kuna, kapaciteta za pedesetak mališana.

„Odlučilo smo zbog interesa roditelja od 1. lipnja ove godine oformiti i treću skupinu. Dobili smo „zeleno svjetlo“ od svih nadležnih institucija da se to pokrene“, rekao nam je načelnik Vlado Boban.

Dobra vijest za roditelje je i da će od sljedeće školske godine Općina Velika financirati kupovinu udžbenika za osnovnoškolce. Procjena je da će se za to izdvojiti oko 250 tisuća kuna.

00:34 Vlado Boban

rekao je Vlado Boban. Iz Općinskog proračuna izdvaja se po dvije tisuće kuna za roditelje prvog ili drugog djeteta u obitelji, dok roditelje kojima je to treće ili sljedeće dijete u obitelji daruju s tri tisuće kuna. Stipendira se i pedesetak studenata s iznosom od po 400 kuna.

„Obaveza prema bankama više nemamo i radit ćemo da tome da omogućimo lakši život stanovnicima, ako to više može zadržati mlade ljude da ostanu na ovom području“, rekao je Boban.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?