Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO]Pleternički osnovnoškolci postavljali brojna pitanja gradonačelnici i glasanjem odlučili koje sprave žele na dječjem igralištu

Tribina s gradonačelnicom "Naše igralište"

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 2592

Društvo naša djeca Pleternica u suradnji s Gradom Pleternicom organizirala je petu edukaciju o dječjim pravima u sklopu projekta usmjerenog podršci obitelji i zaštiti i promicanju prava djece "Svijet kroz dječje oči - 2. dio", koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a jedan od partnera u projektu je i Grad Pleternica.

- Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, a ovogodišnje obilježavanje ima za cilj podizanje svijesti o ulozi obitelji i obiteljske politike pri promicanju zdravog života za održivu budućnost. Na inicijativu gradonačelnice Jozić organizirali smo tribinu na temu "Uređenje dječjeg igrališta u parku" koje će omogućiti zajedničko druženje djece i roditelja te poticanje na fizičku aktivnost i boravak vani. Danas će djeca glasanjem odlučiti koje sprave žele na dječjem igralištu – rekla je Renata Matičević iz Društva naša djeca Pleternica.Pleternički osnovnoškolci od 1. do 4. razreda pozvani su u Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu da iznesu svoje mišljenje, želje te i sami sudjeluju u odlučivanju o uređenju igrališta u Pleternici namijenjenog upravo njima. Putem tribine djeca su postavljala brojna pitanja gradonačelnici izražavajući svoje želje i mišljenje te su tako utjecali na odluke koje se tiču upravo njih.- Projekt uređenja gradskog parka kao prvu fazu prijavili smo već drugu godinu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i očekujemo rezultate do kraja svibnja. U slučaju da naš projekt ne prođe na tom natječaju vrlo brzo ide mjera ruralnog razvoja gdje se mogu kandidirati upravo ovakvi projekti, uređenje parkova, dječjih igrališta, infrastrukture za slobodno vrijeme tako da sam uvjerena da će grad Pleternica ovog ljeta dobiti dječje igralište. O vrijednosti investicije u ovom trenutku teško je govoriti, ako ćemo raditi igralište koje će imati nekoliko sprava za djecu svih dobnih skupina, onda je vrijednost takvog igrališta, koje je atestirano i certificirano, od 200 do 300 tisuća kuna – rekla je gradonačelnica Jozić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?