Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Mali lutkari 4 c razreda OŠ "Dobriše Cesarića" najbolji na jubilarnoj 20. Smotri dječjeg stvaralaštva

Mali lutkari 4 c razreda OŠ "Dobriše Cesarića" najbolji na jubilarnoj 20. Smotri dječjeg stvaralaštva

Smotra dječjeg stvaralaštva u Našicama

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković/Ines Hamžik Čereg
Datum:
Broj pregleda: 2454

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske od 1993. godine svake se godine u drugom gradu domaćinu održava Smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom "Radost, igra i stvaralaštvo djece". Na ovogodišnjoj Smotri u Našicama sudjelovalo je gotovo 500 djece iz 25 Društava Naša djeca.

Mali lutkari 4 c razreda OŠ "Dobriša Cesarić" predstavljali su Društvo Naša djeca Požega na jubilarnoj 20. Smotri koja je održana proteklog vikenda. Nika Sabljak, Klara Zubić, Marta Polić Strinić i Josip Zubović pod vodstvom učiteljice Ines Hamžik Čereg izveli su lutkarsku predstavu "Kokošja posla" i proglašeni su najboljima.

- U Našicama je bilo odlično, upoznali smo puno novih prijatelja i nismo se nadali pobjedi. Puno smo vježbali i u školi i kod kuće, trebali smo naučiti puno teksta, ali cijelu godinu pomogali su nam  svi prijatelji iz razreda i učiteljica. Predstava je jako smješna i zabavna pa je bilo zanimljivo raditi. Prije nastupa imali smo malu tremu, ali uspjeli smo sve izvesti bez greške – rekli su nam Nika, Klara, Marta i Josip.

Radnja predstave odvija se u kokošinjcu gdje jednog lijepog sunčanog dana u seosko dvorište dolazi koka Marianne iz Pariza i to izaziva nezadovoljstvo dviju domaćih koka. Njezin posjet ne smeta jedino pijetlu Jaquesu koji je sa zadovoljstvom dočekuje.

- Djeca su naporno vježbala cijelu školsku godinu, iznimno su talentirani, ali uložili su puno truda i rada. Ovakve smotre puno znače za djecu i njihovo kreativno izražavanje,  upoznaju se i s radom učenika drugih škola, a stvaraju se i nova prijateljstva. Prosudbena komisija u Našicama našu lutkarsku predstavu ocjenila je najboljom i na to smo iznimno ponosni, a još su dodatno istaknuli talent djece i nadam se da ćemo nastaviti s radom iako od sljedeće godine kreću u peti razred – istaknula je učiteljica Ines Hamžik Čereg.

Svoja kreativna godišnja dostignuća djeca su prezentirala u bogatom dramsko-scenskom, lutkarskom, glazbenom, plesnom i audio-vizualnom izričaju te u likovnim izložbama dječjih radova. I ove godine bila je to manifestaciji zabave, druženja, plesa, glazbe, filma, fotografije i  likovnih radova.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?