Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Budućnost Čaglina je u razvoju poljoprivrede, obrtništva i turizma

Budućnost Čaglina je u razvoju poljoprivrede, obrtništva i turizma

„Općina Čaglin ima budućnost i zbog toga treba opstati kao samostalan pravni subjekt“, osnovna je ovo poruka svih govornika na jučerašnjoj svečanosti obilježavanja Dana općine.

Autor: RVA/Pozeski dnevnik
Fotografija: H.K./Pozeski dnevnik
Datum:
Broj pregleda: 1218

„Općina Čaglin ima budućnost i zbog toga treba opstati kao samostalan pravni subjekt“, osnovna je ovo poruka svih govornika na jučerašnjoj svečanosti obilježavanja Dana općine. Skupu su, uz župana Alojza Tomaševića, prisustvovali gradonačelnici, zamjenici i načelnici većine gradova i općina naše županije.

Predsjednik Općinskog vijeća Čaglina Ivan Demše je istakao da je glavni problemi još uvijek isti – iseljavanje i samo 278 zaposlenih te slaba povezanost sa sjedištem županije. „Usprkos svemu, ja vidim budućnost ove općine i to kroz razvoj turizma, obrtništva, poljoprivrede“, kazao je Ivan Demše.

Načelnik općine Dalibor Bardač je podsjetio kako je općina u proteklih godinu dana ostala bez značajnih prihoda: obzirom da više nisu područje od posebne državne skrbi ostali su bez 800.000 do 900.000 kuna državne pomoći, zbog izmjena Zakona o porezima izgubili su dodatnih 300 tisuća kuna, na prijevremene izbore utrošeno je 350 tisuća kuna, a i povrat poreza građanima bio je dodatno opterećenje za proračun.

Usprkos tome, uspjelo se završiti sportsku dvoranu, riješeno je pitanje odvodnje u dijelu Čaglina i industrijskoj zoni, postavljeni solarni paneli na vrtić te su započeti ili dovršeni brojni drugi projekti.

„ Kada je riječ o promjenama u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, za općinu Čaglin nije prihvatljivo niti da bude ukinuta, niti da se spoji s nekom drugom općinom. Mi ćemo znati, kao što se pokazalo u ovih godinu dana, pronaći novac kroz svoje programe u raznim fondovima“, rekao je općinski vijećnik i zamjenik župana Željko Jakopović.

Župan Alojz Tomašević je čestitao Čaglinčanima na onome što su postigli u posljednjoj godini. „ Temelj ovog kraja je poljoprivreda i moramo poraditi na jačanju OPG-a. U ponedjeljak je ovdje bio ministar turizma, razgovarali smo o povezivanju Slavonije i mora i mislim da u tom smislu i ovaj kraj ima šansu“, kazao je župan Tomašević.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?