Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Zdravko Ronko - "Uz visoku dozu i obzirnosti i tolerancije već duže vrijeme upozoravamo na "jedno bolesno stanje" koje zasigurno traži liječenje"

Zdravko Ronko - "Uz visoku dozu i obzirnosti i tolerancije već duže vrijeme upozoravamo na "jedno bolesno stanje" koje zasigurno traži liječenje"

Tiskovna konferencija Zdravka Ronka

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1417

Zdravko Ronko, predsjednik požeško – slavonskog SDP-a i saborski zastupnik osvrnuo se na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kako je rekao bolesno stanje gradskog čelnika, a pri tom misli na gradonačelnika Vedrana Neferovića i na bolesno stanje gradskog proračuna.

- Što se tiče gradskog čelnika reći ću ponešto i o tom njegovom "bolesnom stanju", dakle o agresivnosti, nekontroliranom ponašanju, laganju i gruboj nekulturi, ali posebno ću se osvrnuti na "bolesno stanje gradskog proračuna". Vidite, u sklopu akcije "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" volonterka Martina Vlašić od čelnika Grada zaradila je prijetnju, "kako neće dobro proći" Ja na sjednici Gradskog vijeća zaradim prijetnju da će mi "polomiti dio tijela" moj, od Boga darovan kažiprst“ – rekao je Ronko.

Naglasio je kako i inače na sjednicama Gradskog vijeća nakon pitanja oporbenih vijećnika ili rasprave po pojedinim točkama slijede, kroz zapanjujuću odsutnost samokontrole, burnu razdražljivost, silnu agresivnost i izljeve bijesa, svakovrsna vrijeđanja, etiketiranja, ismijavanja, posebno SDP-ovih vijećnica, nemate pojma o ničemu, ne lupajte gluposti, lupate kao otvoren prozor, skratite jezik da ga netko drugi ne skrati, što smatra Ronko nije normalno!

- Uz visoku dozu i obzirnosti i tolerancije već duže vrijeme na to upozoravamo. Upozoravamo na "jedno bolesno stanje" koje zasigurno traži liječenje, no njega naravno nema bez aktivnog učešća i onoga kojemu je ta pomoć potrebna, pa stoga da ne bude kasno i ovim putem apeliramo na sve one koji svojim utjecajem mogu pripomoći da se to čim prije dogodi. To divljanje imali smo prilike vidjeti i u "Hrvatska uživo" – podsjetio je Ronko.

Kaže kako se uz sve to ovaj put obznanilo ali i otvorilo i ono na što su također stalno upozoravali a to je – "bolesno stanje Gradskog proračuna".

- Ne možete se zaduživati s 35 milijuna kuna za narednih 18 ili 20 godina i s kamatom od daljnjih 20-tak milijuna, a cviljeti nad skinutih minornih 238 tisuća kuna koje vam uzgred budi rečeno niti ne pripadaju i naricati kako će ta "nepogoda" ugroziti redovno funkcioniranje grada i gradske projekte, kako je to prijetnja za blokadu pa čak i bankrot Grada. To što smo čuli je . . . Sramota!!! – rekao je Ronko.

Diletantizam gradskih čelnika, smatra Ronko, doveo je do nestabilnosti i lošeg stanja gradskih financija - Prošli petak kad smo zatražili podatke prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, neka iziđu pred javnost, dospjelih potraživanja plus obveze prema korisnicima proračuna takozvane dvanaestine, plaće za ljude na projektima, plaće za javni rad, naknade vijećnicima i drugo negdje su oko 2 mil kuna, a na računu je "bingo", koja kuna iznad 350 tisuća kuna, skoro u rangu s Brestovcem. Reći ću vam, dok sam bio gradonačelnik Požege bio bi vrlo nervozan, ako bi dnevno pao ispod 2 milijuna kuna. Pa i s danom mog odlaska, 2. lipnja 2013. godine, ostavio sam im na računu 4 milijuna kuna, a u Tekiji i 15 milijuna kuna čiste dobiti. A naš jadni Gradski proračun, na što je spao, trojka ga svela samo na prikupljanje od prvog do prvog za uhljebarske plaće i hladni pogon, dok su proračunske investicije nula, investicije iz sredstava ministarstava, javnih poduzeća, agencija i drugih asocijacija nula, investicijska sredstva iz Europskih fondova nula, sve u svemu jedno veliko ništa! - rekao je Ronko.

- I sad bi nakon nerada i nanesene štete "het-trikom" i mazanjem očiju građanima podigli masni kredit, ulupali ga u trg, bazen i vrtić na stričevoj livadi preko Orljave, a branitelje pompozno useliti u velebni "Braniteljski dom" od čak 70 metara kvadratnih derutnog i vlažnog prostora bivših jaslica pod Gradom i eto tako pobijediti na izborima u proljeće 2017. godine. Prije bih rekao da to neće proći – No pasaran ! - dodao je Ronko.

Ronko je podsjetio i što se i gdje sve investiralo za vrijeme njegova mandata.

- U Požegu se tad i investiralo, hoćete li u pruge, ceste, ulice, glavne žile kucavice, rotore, parkirališta uz kolodvor i bolnicu, 40 milijunsko opremanje požeške bolnice, Kužni pil, Stara svilanu, investiralo se u preko 15 novih i 30-tak obnovljenih spomen obilježja, u građevine, od POS-ove zgrade, Vatrogasnog spremišta, Glazbene škole, Knjižnice pa do Veleučilišta – podsjetio je Ronko.

Dodao je i  kako je u petak nova vlast razriješila Upravno vijeće Veleučilišta, Cesarika, Čolaka, i Vukelić te postavila „svoje ljude“.

- Požeška javnost treba znati da je to i takvo Upravno vijeće, upravo pažnjom dobrog gospodara s tim petkom podmirilo sve obveze i ostavilo na računu Veleučilišta "nevjerojatnih" 23 milijuna kuna oročenih sredstava na 3, 6 ili 12 mjeseci plus kamate, te još 4 milijuna kuna na redovnom računu za tekuće poslovanje, ukupno preko 27 milijuna kuna. Al će biti rajte kad se sad bratija toga dokopa! – zaključio  je Ronko.

Gradonačelnik Vedran Neferović nije htio davati komentare na današnju konferenciju za novinare gospodina Zdravka Ronka.

  

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?