Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Jelena Dorić - "Ova nagrada mi je veliko priznanje i poticaj da nastavim s pisanjem"

Jelena Dorić - "Ova nagrada mi je veliko priznanje i poticaj da nastavim s pisanjem"

Treće mjesto na međunarodnom Literarnom natječaju “Blaženi Ivan Merz”

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1446

Jelena Dorić učenica trećeg razreda Katoličke gimnazije u Požegi na nedavno održanom međunarodnom literarnom natječaju “Blaženi Ivan Merz” koji već četrnaestu godinu zaredom organizira Nadbiskupska klasična gimnazija u Zagrebu osvojila je odlično treće mjesto.
Tema ovogodišnjeg natječaja bio je citat iz osobnog dnevnika Ivana Mertza, “Volim čovječanstvo, volim male, nepoznate ljude, koji na svojim leđima nose sav teret historije”.

- Kada sam se odlučila prijaviti na natječaj obratila sam se profesoru Pauliću koji mi je bio velika podrška i mentor. Na zadanu temu bilo je puno teže napisati esej, jer do tada sam uvijek pisala o stvarima koje su se osobno doticale mene. Za ovo natjecanje napisala sam esej s kojim nakon čitanja nikako nisam bila zadovoljna i jednostavno sam ga stavila sa strane i počela ponovno. Tada sam si dala vremena i duboko razmislila o zadanom citatu i počela pisati ispočetka što je bila dobra odluka. Uložila sam puno vremena i truda, ali ne žalim, na kraju je ipak ispalo odlično i ova nagrada mi je veliko priznanje i poticaj da nastavim s pisanjem – rekla je Jelena.

Jelena je i do sada imala dosta zapaženih uspjeha na literarnim natječajima kao što su Lidrano, na natječaju koji se održavao na Hvaru njena priča je između više od 300 prijavljenih radova osvojila zapaženo četvrto mjesto.

- Počela sam pisati u osnovnoj školi, sve svoje osjećaje prenosim na papir, ponekad je to pjesma, ali ipak češće pišem eseje i kratke priče. Kroz moje priče i pjesme možete upoznati mene. Dio mojih radova rado pročitam prijateljima i obitelji koji su mi velika podrška i potpora, ali neke još uvijek čuvam samo za sebe i nisam spremna podijeliti ih sa svima. Najčešće pišem kada odmaram od učenja, jer to me opušta i jednostavno mi napuni baterije, pišem i kada sam sretna, ljuta, neraspoložena i u tim trenutcima to mi je doslovno „ispušni ventil“. Inspiraciju uvijek imam, samo uz sve školske obveze ponekad je teško pronaći vrijeme za pisanje, ali dobrom organizacijom sve nekako stignem – rekla je Jelena.

U svim Jeleninim pjesmama i pričama teme su najčešće pozitivne i motivirajuće jer kako sama navodi i po prirodi je vesela i društvena osoba i to prenosi na papir. Nakon gimnazije želja joj je upisati Teološki fakultet i to je prioritet, ali svakako će nastaviti pisati jer to je dio nje i bez toga ne može, voli da njene misli ostanu zabilježene.

Tagovi

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?