Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Josip Budimir - "Novo filtarsko postrojenje omogućit će našim građanima bolji dotok pitke i čiste vode te jaču distribuciju na području grada"

Novo filtarsko postrojenje u Kutjevu

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1929

U gradu Kutjevu danas su započeli radovi na novom filtarskom postrojenju pitke vode vrijednom gotovo 2,4 milijuna kuna od čega je 85 posto bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa „Zaštita okoliša 2007. – 2013.“, Hrvatske vode osigurale su 118 tisuća kuna i Tekija d.o.o. 236 tisća kuna.

- Nakon 30 godina rada starog filtarskog postrojenja danas počinju radovi na novom koje će biti dvostruko većeg kapaciteta, 20 litara vode u sekundi. Izgradnjom ovog postrojenja Kutjevo će dobiti dodatne količine pitke vode potrebne za daljnje priključenje stanovništva naselja koja trenutno nemaju osiguranu javnu vodoopskrbu i osigurat će postojećim potrošačima veću sigurnost i pouzdanost u opskrbi pitkom vodom – istaknuo je Ante Kolić, direktor Tekije d.o.o.

Svrha izgradnje novog filtarskog postrojenja za obradu pitke vode je uklanjanje mutnoće i  suspendiranih čestica, dezinfekcija vode i dobivanje vode sukladno zakonu o vodi za ljudsku potrošnju te veću količinu vode za distribuciju.

- Danas otvaramo radove na novom filtarskom postrojenju u Kutjevu koje će našim građanima omogućiti bolji dotok pitke i čiste vode te jaču distribuciju na području grada. Ovaj, a tako i svi drugi infrastrukturni projekti dokaz su da radimo za dobrobit naših građana  – rekao je Josip Budimir, gradonačelnik grada Kutjeva.

U suradnji s Tekijom d.o.o., Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatski vodama kroz natječaj osigurana  su sredstva, a grad Kutjevo osigurao je zemljište za novo filtarsko postrojenje.

- Ovo je važan kapitalni objekt za grad Kutjevo i  samo jedan od velikih projekata u našoj županiji.  S ovakvim projektima  dajemo odgovor kako lokalna i regionalna samouprava vodi izuzetnu brigu za zdravlje svojih stanovnika. Do 2020. godine moramo se uskladiti i s europskom Direktivom te osigurati zdravstveno ispravnu pitku vodu vodoopskrbnog sustava koji obuhvaća 50 i više stanovnika i s ovim projektom idemo prema tom cilju. Siguran sam da ovakvi projekti neće biti zaustavljeni, kada je u pitanju voda, navodnjavanje i obrana od poplava to su ključni projekti naše županije – istaknuo je župan Tomašević.

Izvoditelj radova je tvrtka Vodotehnika d.o.o. iz Zagreba, a ugovoreni rok završetka radova je 150 dana.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?