Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] 20. jubilarna "Lička večer"

Ličko zavičajno društvo "Vila Velebita"

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 2642

Sinoć je u restoranu "Sara" u Požegi održana 20. jubilarna "Lička večer", najveća godišnja priredba Ličkog zavičajnog društva "Vila Velebita" iz Požege. Ličko zavičajno društvo "Vila Velebita" osnovano je 1996. godine u Požegi s ciljem promicanja kulturno povijesnog nasljeđa Like, a djeluje kroz glazbenu, likovnu, izdavačku i literarnu sekciju.

- 20 godina u životu čovjeka je dug period, a  20 godina u životu jedne udruge koja egzistira na dobrohotnosti svojih članova, na entuzijazmu u ovim dosta nemirnim i nepovoljnim okolnostima za udruge je nešto što ohrabruje. Kroz sve ove godine uspjeli smo predstaviti kulturni identitet Like požeškoj kulturnoj javnosti tako da smo ukupnim sadržajem svojih aktivnosti kroz glazbenu, likovnu, izdavačku i literarnu sekciju uspjeli ući u društvo više decenijskih društava i zajednica koje kreiraju kulturu u našem gradu i to nas posebno veseli – istaknuo je Josip Fajdić, predsjednik LZD "Vila Velebita".

U proteklih 20 godina LZD "Vila Velebita" organizirala je više od 30 koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, bila su tu i mnogobrojna predstavljanja vrlo vrijednih književnih naslova, a požeškoj javnosti predstavili su i 30 recentnih likovnih imena.

- Sve naše sekcije vrlo su angažirane u kulturnom životu Požege, a kroz ovih 20 godina povezali smo se i s hrvatskim enklavama u Srbiji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Sloveniji, nastojimo stvoriti jednu poveznicu s iseljenim Hrvatima i stvarati vrlo vrijedne kulturne veze – dodao je Josip Fajdić.

Nakon pozdravne riječi Josipa Fajdića, sve nazočne pozdravili su gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović i župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević, a dodijeljena su i priznanja pojedincima i tvrtkama koje pomažu razvoju i radu društva.

.

U cjelovečernjem zabavno - glazbenom programu nastupili su, mješoviti pjevački zbor "Vile Velebita", TS "Džentlmeni" iz Osijeka, "Plitvički bećari" iz Cetingrada, Stjepan Jeršek Štef i Ivana Galović.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?