Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Policijski službenici u Tehničkoj školi Požega održali edukaciju o sigurnosti interneta

Policijski službenici u Tehničkoj školi Požega održali edukaciju o sigurnosti interneta

Policijska uprava Požeško - slavonska

Autor: Ana Vuković/Policijska uprava Požeško - slavonska
Fotografija: Policijska uprava Požeško - slavonska
Datum:
Broj pregleda: 1293

U utorak u Tehničkoj školi u Požegi, pred velikim brojem učenika, edukaciju o sigurnosti interneta održali su policijski službenici linije prevencije osječke i požeške Policijske uprave Darko Čorković i Krunoslav Kokić  u suradnji s koordinatorom za podršku i informiranje Centra za sigurniji Internet Borisom Radanovićem.

Prema statističkim podacima 71 posto djece sakriva sadržaj s interneta pred roditeljima, 50 posto djece ne zna kome se obratiti za savjet s online problemima, a 49 posto roditelja vjeruje da im djeca govore sve o svojem online ponašanju. Ti i mnogi drugi pokazatelji jasno usmjeravaju preventivne aktivnosti policije na suradnju s drugim institucijama te pojačano educiranje mladih o problemima negativnog utjecaja internetskih sadržaja.

Predavači su upoznali učenike o prepoznavanju novih oblika zlostavljanja i nasilja, osobito putem interneta što je također ukazalo na potrebu poduzimanja preventivnih aktivnosti, a spominjanje Luke Ritza i njegove nesretne sudbine dodatno je zainteresiralo sve prisutne. Osim o zakonskoj regulativi govorilo se i o „zlouporabama intime“, radu Centra za Sigurniji Internet, te aplikaciji Red Button, čija se poveznica nalazi i na stranici PU požeško-slavonske pomoću koje se može prijaviti sadržaj na internetu za koji se sumnja da je nezakonit i da se odnosi na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?