Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO]Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Požege

Gradsko kazalište Požega, 12.03.2016.

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 2037

Požega slavi Dan grada i Grgurevo, a u Gradskom kazalištu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić, nakon čega je predstavljen deset minutni film o projektima koji su provedeni na području grada u proteklih godinu dana.

Sve prisutne pozdravio  je gradonačelnik Vedran Neferović, te Željko Turk, predsjednika Udruge gradova i gradonačelnik Grada Zaprešića, potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Ante Sanader i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske župan Alojz Tomašević.

- U posljednjih godinu dana na području grada Požege i prigradskih naselja radilo se mnogo. Kroz brojne susrete s građanima, sastanke s predstavnicima mjesnih odbora i obilaske prigradskih naselja, slušali smo potrebe naših sugrađana i radili na rješavanju njihovih problema. Unatrag tri godine pristupilo se i definiranju prostora za poduzetništvo i stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva i lokalne gospodarstvenike koji žele proširiti svoju djelatnost ili za nove poduzetnike, koji bi željeli pokrenuti posao u našem gradu i zapošljavati ljude. Bez obzira na težinu i na sve prepreke na koje nailazimo na putu realizacije projekata, njihova provedba nužna je za podizanje kvalitete života u gradu Požegi. Svim sugrađankama i sugrađanima, dragim Požežankama i Požežanima ovom prigodom čestitam Dan Grada Požege i Grgurevo i poručujem kako će ovo biti jedna iznimno značajna godina za naš grad – istaknuo je Gradonačelnik Neferović.

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović potpisali su Sporazuma o bratimljenju Grada Požege  i Grada Crikvenice.

I ove godine dodijeljena su javna priznanja laureatima. Kolektivne nagrade Grada Požege dobili su, Opća županijska bolnica Požega, Tvrtka ELPOS d.o.o. Požega, Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Požega, Nogometni klub Slavonija.
Godišnje nagrade Grada Požege dobili su,  Mirko Ćaćić, Dragutin Mihelčić, Peter Logar i posthumno Verica Rebrina, dok je povelju humanosti dobila Katolička osnovna škola. Najveće priznanje, Nagradu za životno djelo ove godine dobili su Tomislav Wittenberg i Vladimir Vugrinec.

Prije svečane sjednice položeni su vijenci na groblju Svetog Ilije kod Spomen križa hrvatskim braniteljima i na Trgu 123. brigade.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?