Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Međunarodni dan planinara - "Kroz naše aktivnosti želimo istaknuti da je planinarstvo jedan način i stil života"

HPD "Sokolovac"

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1537

Planinarenje je na prvom mjestu način i stil života, a nakon toga i niz aktivnosti. Osnovni motivi za planinarenje jesu čovjekova želja za vječnim kretanjem, upoznavanjem prirode, prostora i novih ljudi, osvajanjem novih vrhunaca, potreba za ravnotežom i zadovoljstvom.– Na današnji dan obilježavamo Međunarodni dan planinara i na našem štandu svi naši sugrađani moći će se upoznati s radom i aktivnostima našeg planinarskog društva. Svake godine imamo sve više članova, a ove godine imamo i 45 polaznika planinarske škole,  kroz naše aktivnosti želimo istaknuti da je planinarstvo jedan način i stil života. Kako bi planinarenje približili našim najmlađim sugrađanima već od ovog tjedna organizirat ćemo pričaonicu o planinarskoj priči u našem društvu pod nazivom „Nije duh, nego puh“. To je prva slikovnica o planinarstvu u Hrvatskoj i namijenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda. Planinarsko društvo ima i sekciju „Sokolice“ koje će ove godine izraditi suvenire za Papučke jaglace – rekla je Snježana Poljak, kroničarka HPD-a Sokolovac.

Dvadesetak učenika četvrtih razreda Katoličke osnovne škole prošle godine sudjelovalo je u maloj planinarskoj školi u organizaciji HPD „Sokolovac“.–Djeci je to bilo nešto novo i zanimljivo, naučili su kako se ponašati u prirodi, što sve trebaju ponijeti kada idu na planinarski izlet i osnove orijentacije, sve naučeno mogu primjeniti u svakodnevnom životu – rekla je Sanja Kerner, profesorica biologije u Katoličkoj osnovnoj školi.

Ana Šain i Karla Kujundžija učenice petog razreda prošle su malu planinarsku školu.

- Sviđa mi se boraviti u prirodi, čist je zrak i možemo vidjeti puno prirodnih ljepota. Do sada sam išla na planinarski izlet na Papuk i najviše mi se svidjelo cvijeće, ali nisam ga brala, u planinarskoj školi smo naučili da se u parkovima prirode ništa ne smije brati – rekla je Ana.– U planinarskoj školi naučila sam kako se trebam opremiti kada idem u prirodu, što smijemo, a što ne raditi u parkovima prirode. Naučila sam da se ne smije paliti vatra i uznemiravati životinje. Svidjelo mi se sve što sam naučila, ali još nisam imala priliku ići na neki planinarski izlet, najvjerojatnije ću ići na Papučke jaglace – rekla je Karla.Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?