Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Ivan Kšenek - "Nastupati kod kuće je nešto posebno, puno lijepih uspomena veže me uz požešku glazbenu školu tu sam napravio svoje prve glazbene korake"

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1577

Sinoć je u Glazbenoj školi Požega u sklopu 11. koncertne sezone gostovao  simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

- Sve koncerte u našoj koncertnoj sezoni upriličujemo zbog naših mladih glazbenika, a i da animiramo građane i obogatimo kulturni život Požege. Vjerujem da će za sve ljubitelje glazbe ovo biti nezaboravni doživljaj i da će i dalje nastaviti dolaziti na naše koncerte. U dvije godine kako smo u novom prostoru kroz ovu dvoranu prošlo je više od 16 tisuća posjetitelja što je izvrstan pokazatelj da naši građani vole dobru i kvalitetnu glazbu. Večeras orkestrom dirigira Ivan Kšenek koji je svoje prve glazbene korake napravio u našoj školi  – rekao je Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Ovaj reprezentativni orkestar osnovan je 1991. godine i pored obavljanja protokolarnih zadaća koje predstavljaju okosnicu djelovanja, razvio je i opsežnu koncertnu djelatnost. Najveći dio repertoara čine originalne skladbe za puhače, hrvatske praizvedbe djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.

Orkestrom je po prvi puta dirigirao Ivan Kšenek, učenik Glazbene škole Požega i jedan od prvih profesora Srednje glazbene škole, ovaj koncert  mu je prvijenac u Požegi.

- Moj glazbeni život započeo je u Glazbenoj školi u Požegi , s veseljem dolazim ovdje i drago mi je da ćemo po prvi puta nastupiti u novoj školi i ovoj prekrasnoj dvorani. Kao profesor radio sam 11 godina u Glazbenoj školi Požega, stvarali smo nove glazbenike, ali i pretpostavku da se ovako nešto poput ove nove prekrasne škole  može dogoditi. Večeras nam je izazov doći u jednu novu dvoranu, pripremili smo lijepi repertoar i vjerujem da će publika uživati – rekao je Ivan Kšenek.

- Uvijek prije nastupa postoji jedna vrsta uzbuđenja, trema je nešto što je možda iščezlo tijekom godina nastupanja, ali nastupati kod kuće je ipak nešto posebno, moći pokazati sve ono za što se pripremam i stvaram godinama teško je opisati riječima – zaključio je Ivan Kšenek.

Na  ovom jedinstvenom koncertu između ostalih izvedena su djela Johna Williamsa, Andrew Lloyd Webbera, Jacoba de Haana i Leroy Andersona.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?