Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] "Suvremena knjižnica osim dijeljenja knjiga mora nametati kulturne aktivnosti za svaki uzrast"

Novi volonterski programi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1544

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege jučer su predstavljeni novi volonterski programi i volonteri. Organizirana mreža volontera počela se razvijati otvaranjem knjižničnih stacionara u trima općinama naše županije, a od ove godine krenut će i novi programi koje će voditi volonteri u matičnoj knjižnici te tako poticati i promicati volonterstvo kao odraz civilnog društva, istaknula je ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović.

00:23 Aleksandra Pavlović

– Želja nam je kroz knjižnične programe pokriti sve dobne skupine naših korisnika, jer suvremena knjižnica osim dijeljenja knjiga mora nametati kulturne aktivnosti za svaki uzrast – smatra ravnateljica Pavlović.

Od ožujka kreću i dva nova volonterska programa. Prvi od njih će se odvijati u stacionaru u Kaptolu gdje će Sanja Musil voditi čitateljski klub za odrasle

00:25 Sanja Musil

Rekla je Sanja Musil. Drugi program namijenjen je požeškim umirovljenicima, odvijat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege, a vodit će ga Manuela Zima Čevapović.

00:22 Manuela Zima Čevapović

Osim volonterskih programa i novih volonterki, predstavljane su i one koje djeluju po općinskim stacionarima u Velikoj, Jakšiću i Kaptolu, Antonija Matijević, Ivana Svjetličić, Marina Kovačević, Kristinka Ciganović i Snježana Tadijanović, bez čije aktivnosti i angažmana, kako je naglasila ravnateljica Pavlović, ne bi ni bilo stacionara.

Knjižnica je u potrazi i za volonterima koji bi radili na programima za mlade i za Noć knjige. Osobe koje su zainteresirane trebale bi imati pedagoške kompetencije ili neko drugo specifično znanje koje bi mogle iskoristiti prilikom vođenja navedenih aktivnosti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?