Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U mjesni dom u Golobrdcima uložit će se 650 tisuća kuna

U mjesni dom u Golobrdcima uložit će se 650 tisuća kuna

Počela obnova mjesnog doma u Golobrdcima i u cijelosti završena šetnica uz Orljavu

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1333

Gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenikom Mariom Pilonom obišao je radove na mjesnom domu u Golobrdcima te na novoj požeškoj šetnici.

U Golobrdcima na mjesnom domu započelo se s radovima na obnovi krovišta, stolarije i fasade ukupna vrijednost investicije je 650 tisuća kuna od čega 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša.- Poboljšanjem vremenskih uvjeta započinju radovi po mjesnim odborima na području grada Požege. Ovaj mjesni dom dobiti će kvalitetnu obnovu onoga što je godinama bio problem, a time će se u konačnici smanjit i troškovi. Ovaj projekt zajednički je kandidiran s OŠ „Dobriša Cesarić“ na kojoj su radovi završeni prošle godine, vrijednost investicije bila je 630 tisuća kuna – rekao je Vedran Neferović.

O planovima za ovu godinu gradonačelnik Neferović je istaknuo kandidiranje područne škole u Vidovcima i mjesnog doma u Mihaljevcima za projekt poput ovoga u Golobrdcima. Tijekom proteklog razdoblja grad Požega je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz 40-postotno sufinanciranje za investicije na području Grada dobio 5 milijuna kuna.– Dom u Globrdcima izgrađen je 1982. godine, legaliziran je, ugrađena je hladnjača i klima uređaji. Koriste ga mještani, ali i drugi jer ovo je jedan od najljepših domova u Županiji. Ovakva kompletna rekonstrukcija znači nam puno, a u planu nam je i mala nadogradnja. Još ima stvari koje u selu treba napraviti, prije svega jedno klizište u blizini kuća – rekao je Franjo Lalić, predsjednik mjesnog odbora Golobrdci.

Prošlog tjedna završeno je kompletno uređenje lijeve obale nasipa rijeke Orljave uz gradski park u dužini od 300 metara, vrijednost investicije je 438 tisuća kuna od čega je 33 posto sufinancirao grad Požega, a ostatak su financirale Hrvatske vode.- Sada imamo više od 800 metara šetnice uz rijeku Orljavu gdje građani mogu provesti slobodno vrijeme i što je jako važno na ovom dijelu smo postavili javnu rasvjetu koju je financirao grad Požega u iznosu od 190 tisuća kuna. Kao zadatak ostaje nam još park koji treba urediti i pošumiti i napraviti potrebne sadržaje kako bi izgledao čisto i uredno. Sa završetkom uređenja parka naša vizija je i da se prostor s druge strane uredi s dodatnim sadržajima i osmisli za boravak građana u slobodno vrijeme – istaknuo je Vedran Neferović.Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?