Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Osam članova HPD-a "Sokolovac" dobilo priznanja Hrvatskog planinarskog saveza

Hrvatsko planinarsko društvo "Sokolovac"

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 3481

Hrvatsko planinarsko društvo "Sokolovac" održalo je u subotu svoju redovnu Godišnju skupštinu u prostorijama Planinarskog doma "Lapjak" u Velikoj. HPD Sokolovac jedna je od najstarijih požeških udruga, utemeljena je daleke 1898. godine i trenutno okuplja gotovo 200 članova.
Već drugu godinu HPD Sokolovac organizira i Planinarsku školu za sve nove članove, kojih je svake godine tridesetak, ali i starije članove koji je do sada nisu pohađali.- Večeras ćemo našim članovima podnijeti izvješće o radu u proteklom razdoblju, financijsko izvješće i plan rada za sljedeću godinu. Dodijelit ćemo našim članovima osam priznanja Hrvatskog planinarskog saveza i to nam je velika čast i osam priznanja našeg društva – istaknuo je Predrag Livak, predsjednik HPD - a Sokolovac.

Predstavljena je i Kronika društva za proteklu godinu u kojoj su kronološki prikazane sve aktivnost društva u riječi i u slici.- Kronika društva prati sva događanja u našem društvu kroz cijelu proteklu godinu. Na jednom mjestu objedinila sam sve naše aktivnosti, na 117 stranica uz 220 fotografija, može se vidjeti naših 30 izleta, 19 raznih događanja i 4 radne akcije – rekla je Snježana Poljak, kroničarka HPD Sokolovac.Zlatni znak Hrvatskog planinarskog saveza dobili su Helena Faller, Damir Matoković, Vesna Matoković i Stjepan Galić, srebrni znak dobila je Danica Tomljanović, a brončanim znakovima nagrađeni su Darko Majski, Silvio Adžić i Ana Pirović.
Priznanja HPD Sokolovac dobili su Kristina Devčić, Damir Devčić, Dragan Davidović, Tomislav Pločkinić, Ivan Šumiga, Snježana Poljak, Višeslav Turković i Darko Majski.Na Skupštini su najavljene i nadolazeće aktivnosti kao što su tradicionalni 34. „Papučki jaglaci", najveća planinarska manifestacija u Slavoniji, koji će se održati 13. ožujka te mnogobrojni izleti i putovanja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?