Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Peto pokladno jahanje i deveta povorka maškara ovog vikenda u Pleternici

Peto pokladno jahanje i deveta povorka maškara ovog vikenda u Pleternici

Grad Pleternica

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1265

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Grad Pleternica najavio je dva događanja sljedećeg vikenda, 6. veljače održat će se peto Pokladno jahanje i 7. veljače deveta povorka maškara.

Na ovogodišnjem Pokladnom jahanju očekuje se više od 50 jahača i 10 zaprega iz 6 županija. Tradicionalnu manifestaciju organizira Konjogojstvena udruga iz Pleternice uz potporu Grada Pleternice i Turističke zajednice grada Pleternice.- Želimo kroz svoje djelovanje pokazati ono što se događalo na našim prostorima u povijesti, kroz sve ove godine ljudi to dobro prihvaćaju kao i naši jahači i prijatelji iz drugih konjogojstvenih udruga koji svake godine dolaze u sve većem broju – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice grada Pleternice.- Okupljanje je u 10 sati na OPG- u Kovačević u Brodskom Drenovcu nakon čega bi u 11 sati trebala krenuti pokladna povorka, kroz sela Brodski Drenovac, Bučje i Zagrađe, završetak je planiran oko 18 sati. Povorka će posjetiti šest dvorišta gdje će domaćini dočekati sve jahače i sudionike – rekao je Tomislav Hip, tajnik konjogojstvene udruge iz Pleternice.

Maškare se tradicionalno održavaju deveti puta u organizaciji udruge "Pleternički čoraci" koji su i za ovu godinu uz potporu Grada i Turističke zajednice pripremili bogat i zabavni program uz prigodne slastice i nagrade za najmaštovitije maske.– Udruga "Pleternički čoraci" i po deveti puta mogu reći dosta uspješno organizira maškare. Ove godine okupit će se 15 skupina s preko 200 sudionika. Povorka tradicionalno kreće ispred OŠ „Fra Kaje Adžića“ u 15 sati , proći ćemo ulicama Pleternice i završiti u staroj kino dvorani gdje će nas dočekati  „Libreto band“ i nadam se da će biti veselo kao i prijašnjih godina. Tradicionalno ćemo zapaliti našeg „Čoraka“ koji je uvijek kriv za sve što se loše događalo u Pleternici. Preuzeti ćemo ključeve grada i „praznu blagajnu“ od gradonačelnice i bez obzira na praznu blagajnu, gdje je dobre volje uvijek se nešto i napravi – istaknula je Anka Dorbić, predsjednica udruge „Pleternički čoraci“.

– Turistička zajednica grada Pleternice želi koordinirano sudjelovati u svim manifestacijama kako bi stvorili jednu lijepu, sadržajnu sliku o Pleternici. Želimo sve manifestacije koje se održavaju na području našeg grada podići na jednu višu razinu, iz godine u godinu malim koracima idemo naprijed – istaknula je Marija Šarić ispred TZ Grada Pleternice.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?