Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

 Bogat kulturni program na Danima Matice hrvatske u Požegi

Bogat kulturni program na Danima Matice hrvatske u Požegi

Dani Matice hrvatske

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1149

Požeški ogranak Matice hrvatske i ove godine organizira Dane Matice hrvatske u Požegi od 4. do 26. veljače.- Prošle godine započeli smo s obilježavanjem Dana Matice hrvatske, za razliku od prošle, ove godine proširili smo program tako da će biti raznih događanja kroz cijelu veljaču. Pripremili smo bogat program za sve naše građane i nadamo se da će svatko naći nešto za sebe i kako će u budućnosti obilježavanje Dana Matice postati tradicija – rekla je dr. Vesna Vlašić.

Program će započeti 4. veljače kada će se održati godišnja skupština Ogranka Matice hrvatske u Požegi u krčmi „Zlatni lug“ s početkom u 18 sati.

Program namijenjen građanima započinje 6. veljače kada će fra Danijel Patafta održati predavanje u Franjevačkom samostanu s početkom u 18 sati i 30 minuta na temu „Geneza starokatolicizma u Hrvatskoj“.
9. veljače u suradnji s Glazbenom školom Požega u 18 sati održat će se književno – glazbeni susret s književnikom i pijanistom Daliborom Cikojevićem.
12. veljače je kazališna večer posvećena hrvatskoj drami na temu Domovinskog rata koja će se održati u Gimnaziji Požega s početkom u 18 sati.
13. veljače Sanja Nikčević u Gimnaziji Požega s početkom u 10 sati održat će predavanje na temu „Novi pogled na povijest kazališta ili imamo li pravo na ljubav prema lijepoj književnosti“
18. veljače u suradnji s Ličkim zavičajnim društvom „Vila Velebita“ u Velikoj županijskoj vijećnici u 18 sati održat će se predstavljanje knjige „Bunjevački put križa“ Tomislava Žigmanova.
19. veljače u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega Đani Šeha i Luka Vlašić održat će gitaristički koncert s početkom u 19 sati i 30 minuta.
22. veljače u Gimnaziji Požega s početkom u 12 sati Anica Bilić održat će predavanje na temu „Tena i Đuka od negativaca do simbola Slavonije“
26. veljače u Dvorani svete Terezije Avilske održat će se projekcija dokumentarnog filma Nade Prkačin „Magnum crimen 1945“ s početkom u 12 sati.

- Matica hrvatska u Požegi predugo je bila ugašena i nije bilo aktivnosti. Cijelu 2014. godinu i dio 2015. morali smo se doista truditi kako bi privukli građane na naša događanja. Sada se već stvorio određeni krug posjetitelja, no smatramo kako još uvijek ima prostora za napredak. Cilj nam je privući mlade, upravo zato dio događanja u ovogodišnjem programu Dana matice Hrvatske održavat će se u školama gdje ćemo pozvati i učenike i tako kod njih pokušati stvoriti naviku odazivanja na naša kulturna zbivanja – istaknula je dr. Vesna Vlašić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?