Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Dinko Zima - "Vinograd je blagoslovljen i očekujemo da će i sljedeća godina biti dobra kao što je bila prošla"

Vincelovo Veleučilišta u Požegi

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2332

Veleučilište u Požegi po drugi puta u vinogradu Veleučilišta u Požegi obilježilo je blagdan svetog Vinka.

- Po drugi puta obilježavamo Vincelovo Veleučilišta u Požegi, drago mi je da su i ovaj put uključeni studenti koji u pravilu ovdje obavljaju veliki dio praktične nastave. Vinograd je blagoslovljen i očekujemo da će i sljedeće godina biti barem onoliko dobra kao što je bila prošla. U skoroj budućnosti nadam se da ćemo započeti voćarsku priču gdje će se raditi na podizanju voćnjaka na dva hektara , u posljednjih godinu i pol nadam se da smo uspjeli  riješiti papirnati dio za tri parcele državne zemlje – istaknuo je dr. sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi.

Gosti i posjetitelji mogli su probati vrhunska crna i bijela vina Veleučilišta.

- Vina koja su spremna za konzumaciju pokazala su kako je prošla godina bila je jedna prekrasna vinogradarska godina. Vina su puna, zaokružena, bogatog tijela, posebno crna vina. Krenuli smo na tržište s crnim vinima koje krasi jedna posebnost,  iz 2014. godine imamo dvije sorte koje su dale vrhunska vina u jednoj ne tako dobroj vinogradarskoj godini. Sva naša vina su u jednom jednakom rangu, ali mislim da smo po crnim vinima najviše prepoznati – rekao je mr.sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?