Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Uspješno proveden projekt LogoUčionica

Uspješno proveden projekt LogoUčionica

Udruga "Osmjeh"

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Udruga "Osmjeh"
Datum:
Broj pregleda: 1101

Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ iz Pleternice uspješno je provela projekt „LogoUčionica“ financiranog iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj u programskom području Obrazovanje i znanost u vrijednosti 30 tisuća kuna. Tim sredstvima kupljena je pametna ploča i prijenosno računalo te angažirana stručna osoba, logoped koja je vodila edukacije.

Održano je 12 edukativnih radionica za roditelje, djecu i volontere o tehnikama kvalitetnog učenja gdje su dobili upute za rad s djecom s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju. Projekt LogoUčionica prepoznali su roditelji s područja grada Pleternice, ali i Požege i okolnih mjesta.

- U ovaj projekt bilo je uključeno preko 20 djece i 30 volontera. Kako je na našem području kronična nedostatak logopeda, roditelji djece s poteškoćama, kada čuju da se negdje održavaju radionice ovog tipa uvijek je interes velik, tako je bio slučaj i na našim radionicama. Djeca su odlično reagirala na pametnu ploču, puno im je zanimljivije i lakše učiti na jedan suvremen i interaktivan način – rekla je Vesna Rezo, voditeljica projekta.

Pametne ploče povećavaju motivaciju, kroz interaktivne događaje, potiču dječju maštu i olakšavaju učenje.

- Obučeni volonteri će nastaviti raditi s djecom u manjim grupama, što će nam biti od velike pomoći. Na području grada Pleternice ima samo jedan logoped koji radi sa školskom djecom, a mi u Udruzi imamo članove od vrtićke pa sve do odrasle dobi. Pametna ploča namijenjena je podjednako djeci i odraslima i prikladna je za sve oblike učenja – istaknula je Vesna Rezo.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?