Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO]Tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija "Ramsko silo"

Ramska zajednica Požega

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 2570

Sinoć u Jakšiću održana je tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija "Ramsko silo" u organizaciji Ramske zajednice Požega. U katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi  održano je svečano misno slavlje koje je predvodio katedralni župnik Ivica Žuljević.
Nakon misnog slavlja započeo je svečani kulturno-umjetnički program u  dvorani Honda u Jakšiću.

Pozdravne riječi uputili su predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

- Svake godine na ovaj način sjetimo se rodnog kraja, naše tradicije i običaja, to je bogatstvo  koje krasi Ramske ljude diljem Hrvatske i svijeta. Puno ljudi sudjeluje i daje sve od sebe kako bi se svake godine okupili i zato smo im ove godine odlučili uručiti zahvalnice – rekao je Dragan Kapčević.

Zahvalnice za svoj doprinos u radu Ramske zajednice dobili su Ivo Žuljević, Božo Bošnjak, Marko Čališ, Mile Baketarić i Ivo Grbeš.Tradicionalna osma zavičajna priredba okupila je više od 400 posjetitelja i gostiju,  iz Hercegovačko-neretvanske županije, ramskih zajednica  te Požeško – slavonske županije.Svi posjetitelji uživali su u izvornim pjesmama i plesovima iz starog zavičaja koje su izveli KUD "Rama" iz Rame-Prozora, etno skupina "Čuvarice" iz Rame, Tomislav Kovač - Strukić narodni guslar i diplar iz Posušja, a  do kasno u noć zabavljala ih je grupa Aurea Band iz Požege. Voditelj programa bio je Petar Pavlović – Ćiro.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?