Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Trenutno imamo prijavljeno sedam slučajeva gripe na području naše županije"

"Trenutno imamo prijavljeno sedam slučajeva gripe na području naše županije"

Zavod za javno zdravstvo Požeško - slavonske županije

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ilustracija/Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1514

Gripa u Hrvatskoj službeno je započela 21. prosinca kada su izolirana prva četiri slučaja. U Zavodu za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije od epidemiologa, doktora Ante Vitalie doznajemo kako je u našoj županiji do sada zabilježeno sedam slučajeva gripe.- U službu za epidemiologiju dobivamo prijave zaraznih bolesti koje su zakonski obvezni prijaviti svi zdravstveni djelatnici, liječnici obiteljske medicine i bolnica. Trenutno imamo prijavljeno 7 slučajeva gripe na području naše županije, od čega je pet u Požegi i dva u Pakracu – rekao je doktor Vitalia.

U našoj županiji od 2. studenog cijepilo se više od pet tisuća ljudi, što je iznimno dobar odaziv, a svi koji žele mogu se cijepiti u Zavodu za javno zdravstvo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 10 sati u Požegi i utorkom i četvrtkom od 8:30 do 10 sati u Pakracu.

- Cijepljenje je ove sezone prošlo  odlično, odaziv je jako dobar, gotovo sve dobivene doze su potrošene, od 5 040 doza, ostalo je još 30. Ako se dogodi veći val obolijevanja, od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možemo u svakom trenutku dobiti dodatne doze, cjepiva ima dovoljno – istaknuo je doktor Vitalia.- Prema dosadašnjim iskustvima najčešće se veći val obolijevanja od gripe dogodi početkom drugog polugodišta školske godine i povratkom sa zimskih praznika. Sezona gripe traje najčešće od Božića do Uskrsa, a simptomi se obično pojavljuju naglo, visoka temperatura, glavobolja, bolovi u mišićima, kašalj te izraženi umor i iscrpljenost. Potrebno je javiti se liječniku obiteljske medicine, mirovati, nadoknaditi tekućinu, snižavati temperaturu i smirivati kašalj – dodao je doktor Vitalia.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?