Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Antonija Jozić - "Oni koji rade u realnom sektoru, koji zapošljavaju, isplaćuju plaće su prioritet"

Antonija Jozić - "Oni koji rade u realnom sektoru, koji zapošljavaju, isplaćuju plaće su prioritet"

Prijem i blagdansko druženje s obrtnicama i poduzetnicama s područja Grada Pleternice

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1432

Na današnjem prijemu i blagdanskom druženje s obrtnicama i poduzetnicama s područja Grada Pleternice u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici okupilo se  više od 50 poduzetnika.Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić u svom pozdravnom govoru istaknula je –
U protekloj godini samo poduzetnici s područja našeg grada ostvarili su prihode preko 130 milijuna kuna, samim tim zabilježen je i porast rashoda. Ono što me posebno raduje je porast izvoza za 93 posto, a bilanca uvoza i izvoza je ovakva, 2 mil kn izvoza naspram 220 tisuća kuna uvoza. Trgovačka društva  zapošljavala su  oko 330 ljudi te ostvarili dobit od preko 5,5 milijuna kuna.

Prema riječima Antonije Jozić grad Pleternica nije povećavala svoje prihode na teret svog gospodarstva. Nisu povećavani prirezi, porezi na tvrtku, a visina komunalne naknade i komunalnog  doprinosa na izgradnju ista je 20 godina. Vode se time da ne opterećuju svoje građane i gospodarstvenike novim nametima i povećanjem postojećih već na sve moguće načine štede, a sredstva za projekte nalaze izvan proračuna.

Kako bi novim i sadašnjim poduzetnicima osigurali što bolje uvjete i mogućnosti grad Pleternica ima tri potporne poduzetničke institucije.

- Izgradili i opremili i naš tehnologijsko inovacijski centar s inkubatorom – vrijedan 7 milijuna kuna. Taj centar je nastao zbog vas.Mnogi gradovi napravili su industrijske zone, mnogi su osnovali i tvrtke za razvoj gospodarstva, kao što je naš Poduzetnički centar Pleternica, no samo rijetki su izgradili inkubatore i samo rijetki su ponosni na tri potporne poduzetničke institucije, zonu, poduzetnički centar i inkubator. Mnogi, koji ne znaju ili ne žele znati činjenicu da gradovi i općine nisu oni koji otvaraju tvrtke i direktno stvaraju radna mjesta, često znaju reći lokalnim samoupravama, otvorite tvornice, zaposlite ljude. No činjenica je da to mi direktno ne činimo, nije nam u nadležnosti i da je osnovna nadležnost grada ili općine stvoriti preduvjete za razvoj gospodarstva. A ja smatram da je grad Pleternica to učinio i svakim danim čini i dalje. I želim partnerski odnos sa svima vama, želim da vam gradska uprava sa svim tvrtkama bude servis i da se za svako pitanje možete obratiti prvenstveno našim djelatnicima u inkubatoru, a onda i nama svima. Jer vi ste prioritet. Oni koji rade u realnom sektoru, koji zapošljavaju, isplaćuju plaće i u konačnici jednim dijelom i pune naš proračun. I ja vam kao gradonačelnica sa svim svojim djelatnicima stojim na raspolaganju – rekla je Antonija Jozić.

- Na krilima optimizma idemo dalje i nadamo se realizaciji svih projekata za dobrobit građana našeg grada. A vjerujem da će i nova Hrvatska vlada imati razumijevanje ne samo za potrebe lokalne sredine već i za sve vas, obrtnike i poduzetnike, osobe koje su najviše podnijele teret ove krize, ljude koji su dali i sebe osobno i svoje obitelji kako bi realizirali svoju poduzetničku ideju, zaposlili ljude, stvarali nove vrijednosti – zaključila je Antonija Jozić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?