Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Završen projekt „Zajedno će nam biti lakše“

Projekt su proveli udruga HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO, UDRUGA OSMJEH te GRAD PLETERNICA

Autor: Hrvatsko žensko društvo
Fotografija: Hrvatsko žensko društvo
Datum:
Broj pregleda: 1165

Završen je projekt ZAJEDNO ĆE NAM BITI LAKŠE koji su proveli udruga HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO, UDRUGA OSMJEH te GRAD PLETERNICA.

Bit projekta je ojačati kapacitete malih udruga, tj. organizacija civilnog društva s područja Grada Pleternice. S tim u svezi, anketirane su udruge te im je pružena savjetodavna pomoć pri usklađivanju sa novim zakonom, pružena im je pomoć pri apliciranju na bespovratna sredstva te su ista za nekolicinu i ostvarena. Svih 89 pleterničkih, ali i nekoliko udruga s okolnog područja anketirano je o potrebama vezano uz redovito poslovanje, projektno prijavljivanje i praćenje te rast i razvoj udruge. Za mnoge udruge ostvarena su bespovratna sredstva koja su im pomogla u jačanju kapaciteta udruga.

Ono što je poseban cilj i svrha projekta je socijalno uključivanje djece s poteškoćama u razvoju i posebnim potrebama u suživot zajednice. Posebno je organizirano druženje djece iz igraonica po naseljima sa djecom iz udruge Osmjeh.  Snažnom promotivnom kampanjom u školi i vrtiću te na svim manifestacijama u kojima su ciljna skupina djeca, promoviran je projekt. Isto je imalo vidljiv utjecaj na povećanje socijalne uključenosti te porast broja članova udruge. Također, evidentan porast broja volontera ukazuje na porast razine svijesti o koristima volontiranja kako za korisnika volontiranja tako i za samog volontera.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se uz pomoć Ureda za udruge Vlade RH te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Nadamo se uspješnom nastavku sličnih projekata jer se ovako malim koracima čine veliki pomaci za lokalnu zajednicu i društvo u cjelini.

(sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatskog ženskog društva)

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?