Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Tradicionalno okupljanje udruga u Velikoj

Dan udruga općine Velika

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 3159

U organizaciji općine Velika večeras je  osmi puta održan  Dan Udruga koje djeluju na području Općine.

- Cilj ovog okupljanja je druženje i da na jedan način skupimo sve naše udruge koje naporno rade kroz cijelu godinu i pronose dobar glas o Velikoj i cijeloj općini. Na ovaj način otvaramo i vrata svima koji možda nisu upoznati s radom naših udruga – istaknuo je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Ove godine na tradicionalnom godišnjem druženju u Vatrogasnom domu Velika okupilo se petnaestak udruga koje se bave raznim aktivnostima,sportom, ribolovom,  lovom,  mažoretkinje, branitelji, umirovljenici, KUD-ovi i dobrovoljna vatrogasna društva. Udruge su i ove godine predstavile sve što su radile tijekom još jedne godine na izmaku.

- Po osmi puta održavamo Dan udruga općine Velika, gdje udruge prezentiraju svoje rezultate ostvarene u protekloj godini. Cilj ovog okupljanja je zajedništvo koje nas krasi, tijekom godine udruge sudjeluju na svim našim manifestacijama i veliki su promotori naše Općine – rekao je Tomislav Galić, direktor  Turističke zajednice Velika.

KUD I.G.Kovačić sigurno je jedno od najaktivnijih društava koje se može pohvaliti brojnim nastupima tijekom ove godine.

– Trenutno okupljamo tridesetak odraslih plesača uz to imamo šest svirača i pjevačku skupinu. Drago nam je što se već godinama održava okupljanje udruga. Dan u godini posvećen je našem radu i trudu koji ulažemo tijekom godine u nastupe, a ove godine zaista ih je bilo puno. Svi nastupi su nam jednako važni, jedino bi ipak kao najdraži izdvojila nastup na Smotri folklora u Velikoj – rekla je Irena Hrvaćanin, voditeljica KUD-a  I. G. Kovačić.

Auto moto klub Velika bavi se auto cross-om i broji dvadesetak aktivnih članova koji osim sudjelovanja na raznim natjecanjima diljem Hrvatske uvijek su uključeni i u sva događanja u Općini.

- Tijekom godine sve udruge bave se svojim aktivnostima i nemamo priliku često se družiti i razmjenjivati iskustva tako da je ovo idealna prilika za jedno kvalitetno druženje članova svih udruga s našeg područja – rekao je Mario Lukić, predsjednik Auto – moto kluba Velika.

– Sudjelujemo na ovom tradicionalnom okupljanju od samog početka, HKUD H.V. Hrvatinić ima tridesetak članova. Vrlo smo aktivni tijekom cijele godine na području općine Velika, ali i šire. Svi smo porijeklom iz Bosne i Hercegovine pa smo  za večeras  pripremili naša tradicionalna jela, pite krumpiruše, zeljanice  kojima ćemo počastiti sve naše prijatelje iz drugih udruga– rekla je Ivanka Ivić, predsjednica HKUD-a H.V. Hrvatinić.

Za dobar glazbeni ugođaj večeras se pobrinuo TS "Posegana"

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?